28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

60 fler bostäder på G i Gladan

På fredag tas spadtag i kvarteret Gladan för det första nybygget med hyreslägenheter. Men redan till våren kan bygget utökas med 60 fler lägenheter.

På fredag morgon blir det ett officiellt första spadtag för sedan länge planerade bostadsbyggen i kvarteret Gladan. Kvarteret omges av Västra Drottninggatan, Fabriksgatan och Nygatan.

De tidigare husen i kvarteret är rivna och nu ska den första etappen för 49 hyreslägenheter starta med fasader mot Västra Drottninggatan. Det sker med Sjöborgs Fastighetsförvaltnings AB som byggherre. Företaget köpte tidigare i år projektet av PeKum AB, ett bolag som samägs av Kumla Bostäder och Peab Bostad. Läs mer HÄR

Skiss: Hålléns 
Etapp 2 till våren

Men nu aviseras att även PeKum ska börja bygga i kvarteret, det kallas etapp 2 och handlar om 60 hyreslägenheter utmed Fabriksgatan.

- Ja, Sjöborgs ska börja bygga nästa vecka medan vi beräknas starta till våren, säger Jan Hellqvist, VD för PeKum AB, som ska vara med och hålla i spaden på fredag.

Det blir olika arkitekter bakom etapperna, för den senare svarar Södergruppen i Stockholm.

Enligt skisserna för bygget (ansökan om bygglov är inlämnat men ej klart) handlar det om fyra trappuppgångar, en sammanbunden länga med fyra våningsplan och en del i sex plan.

- Det ska bli 60 hyreslägenheter från ettor till fyror med mycket tvåor och treor, säger Jan Hellqvist, som varit VD för PeKum sedan ett par månader.

Att etapperna nu kommer slag i slag har att göra med  byggnadstekniska samordningsvinster. För byggaren Peab är det en fördel att entrepenaderna går i varandra. (Texten uppdaterad)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-19 11:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.