25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fjärde raka förlusten för Indianerna

Chris Holder var ojämn. Tog två heatsegrar, men tre nollor mot Piraterna. Det blev en klar förlust. Foto: Alexander Viktorsson.Chris Holder var ojämn. Tog två heatsegrar, men tre nollor mot Piraterna. Det blev en klar förlust. Foto: Alexander Viktorsson.

SPEEDWAY: Indianerna var aldrig nära poäng mot Piraterna borta. Laget föll med 51-39 och noterade fjärde raka förlusten. Kenneth Bjerre var klart bäst i Indianerna med 16 poäng.

Med Piotr "Pepe" Protasiewicz tillbaka i laget efter skada fanns förhoppningar om att Indianernas förlustsvit skulle brytas, och det började bra med 4-2 i första heatet som Chris Holder vann och med "Pepe" som trea.

Avgjorde ofta heat i starten

Men sen vände det snabbt. Piraterna tog två raka femettor upp till 12-6. Indianerna höll stången fram till heat 6 där ställningen var 20-16. Men därefter satte Piraterna in rycket. När matchen gick till paus ledde de med 37-23.

Det var en stor skillnad i starterna. Piraterna kom iväg mycket bättre där än Indianerna som sen hade svårt att hämta upp bakifrån. Dessutom var skillnaden på reservplats stor till Piraternas fördel.

"Pepe" var tillbaka. Det blev tre poäng på tre heat för trotjänaren. Foto: Jonas Eklind.

Duon Davidsson/Huckenbeck fick ihop 17 poäng mot Andersson/Lindgrens två, där Ludvig Lindgren nollade på tre heat. Anders Thomsen och Vaclav Milik åkte dessutom på 5-1 i baken i båda sina två första heat ihop.

Indianernas stora ljusglimt var Kenneth Bjerre som vann fem av sina sex heat och tog 16 poäng. Men han var alldeles för ensam. Indianerna har nu halkat ner till femte plats i tabellen.

Man har fyra poäng ner till slutspelsstrecket där just Piraterna jagar närmast under. Och man har fem poäng upp till plats två som innebär en direktplats till semifinal med sex matcher kvar att köra.

POÄNG: Kenneth Bjerre 16, Chris Holder 8, Anders Thomsen 6+1, Vaclav Milik 4, Piotr Protasiewicz 3, Joel Andersson 2.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-11 21:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.