25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Värmen kom till Nationaldagen

Tåget som startade kl 14 vid torget och gick till Kumlasjön var väldigt välfyllt detta år. Till stor del av barn. Foto: Anders BjörkTåget som startade kl 14 vid torget och gick till Kumlasjön var väldigt välfyllt detta år. Till stor del av barn. Foto: Anders Björk

Lagom till Nationaldagen så kom högsommarvärmen. Hundratals människor firade vid Kumlasjön genom att lyssna på sång, tal, se gymnastikuppvisning och den svenska flaggan firas.

Brukar det inte alltid bli kanonväder på Nationaldagen? Utan tvekan blev det så 2019 alla fall. Efter att det myllrande människotåget nått Kumlasjön så sjöng barn från scenen, ackompanjerade av lärare från Kulturskolan.

Därefter var det dags för gymnastikgruppen Kumlatruppens årliga voltande. Man hann även med att sjunga nationalsången, hissa flaggan och lyssna på ett tal av Sofia Gustafsson, kulturredaktör hos NA.

Allt var dock inte uppåt. Kumlaprofilen Esso Engwall, som driver pensionärsföreningen Gata upp och gata ner, och 2018 blev utsedd till "årets kumling", var väldigt besviken över uteblivet flaggande i Sjöparken.

"Fem flaggor står i Sjöparken vid infarten till Kumla och inte en enda med svenska flaggan denna dag. Jag blir upprörd att ingen tar ansvar för detta", ansåg Esso Engwall. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-06 16:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.