25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

700 firade Fritidshemmens dag

Dansglädje på torget när firandet drog igång. Foto: Lars LitzénDansglädje på torget när firandet drog igång. Foto: Lars Litzén

BILDSPEL: De ack så viktiga fritidshemmen firade sin egen dag på tisdagen. Omkring 700 barn och ledare samlades på torget för sång och dans med beryktade sångaren Nisse Berghagen som driven "kom fram och säg".

Alla fritidshemmen var där - Malmen, Stene, Lillheden, Fylsta, Ekeby, Tallängen, Haga, Hardemo, Borgen, Skogstorp och Kumlaby. I bestämda färger kom de tågande in på torget, Kumlas framtid, ystert och stadigt på samma gång, och ropade stolta slagord för sin kommunala omsorgsplats. Ledarna drog eller kånkade på förtäring av bullar och dricka och försökte hålla kollen så ingen unge hamnade för långt utanför ramen. 

Borgen i blåklintsblått anlände sist, en imponerande delegation som haft en bit att promenera.

Noterat: Medan personalen på förskolorna helt domineras av damer är fördelningen jämnare på fritidshemmen. En av herrarna var Max Starkenberg, en resurs som arbetar på Skogstorp:

- Jag trivs jättebra, det är bra arbetskamrater och arbetsmiljö, sa den slipsklädde Max innan han klev upp på scenen och satte sig bakom trummorna.

Greta i Green room

Förra året framträdde supergruppen Kiss på Fritidshemmens dag, en svårslagen höjdpunkt. Men efter enorn fanfar nästan på slaget kl 15 rullade den gröna sportbilen in på torget, kungaparet var på utlandssemester och istället satt nu självaste Nisse Berghagen vid ratten med den sköna Glitter-Greta vid sin sida. Det var för övrigt hon som stängde av motorn med en knapp på den engelska instrumentpanelen. 

Greta skulle ansvara för Green room. Årets artister kom nämligen från fritids och barnen fick i tur och ordning inför sina framträdanden samlas under den paljettbeströdda damens ömma beskydd. Det var nästan som på TV.

Laddar spelare...
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-14 19:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.