31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Formsäkre Sune tog priset igen

- Jag blev chockad! säger filmaren Sune Eskelinen efter att Team Kumla på lördagen i Stockholm vunnit  Riksfinalen i filmtävlingen Noo-maraton. En formsäker skildring tyckte juryn om filmen "Appen".

- Jag tyckte det var så många bra filmer som visades och hade flera egna favoriter, berättar en glad men överraskad pristagare.

-  Men jag hörde att en i juryn hade bestämt sig direkt efter att ha sett den första filmrutan, säger Sune Eskelinen, som för andra gången vann Riksfinalen i Noo-maraton.

Elin Axelsson, Sune Eskelinen och Ellekari Bergenrud småchockade i Filminstitutets salong. Foto: Cecilia Lundh
"Bitterljuv eftersmak"

"En formsäker skildring av vårt komplicerade förhållande till tekniken och varandra, där förutsättningarna vävs in på ett organiskt och kreativt sätt", skriver juryn och brer på ordentligt:

"Genom intima vardagssituationer väcks existentiella frågor. En övertygande film som lämnar en bitterljuv eftersmak."

Juryn bestod av Elin Torestad, Elisabeth Marjanovic Cronvall och Viktor Hertz.

Noo-maraton är ett arrangemang av Svenska Filminstitutet, Filmregionerna och Scandinavian Photo. Priset är ett presentkort på 10 000 kronor samt visning av filmen i ett större festivalsammanhang. (LLz)

Se filmen APPEN via inslaget nedan:

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-09-30 18:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.