Gå till innehåll
Kumla

Fibern vid Älvestavägen lagad

Publicerad: 22 September 2021 12:33

Det verkar som flertalet boende vid Älvestvägen, Örsta och Hällabrottet, som varit utan sin internetuppkoppling via fiber sedan den 12 september, nu fått tillbaka sin uppkoppling.

Enligt Open Infra var det två gånger 96 små fiberoptiska kablar som slets av när en jordbrukare plöjde av ledningen. Ledningen som grävdes ner i mars i fjol ligger bara nedgrävd på mellan 15-och 20 centimeters djup. 

Nätägaren, Open Infra, meddelar att man svetsat ihop den trasiga fiberkabeln.

Så här skriver företagets presschef, Anya Alenberg i ett mail:

– Fiberkablarna är svetsade och allt ser ut att vara igång, just nu ser vi att 2-3 adresser saknar länk och de behöver starta om utrustningen för att hämta en ny  IP-adress igen. Om de ändå inte får anslutning behöver de göra en felanmälan som de kan göra direkt till oss via hemsidan. Det är viktigt att de då meddelar adressen det gäller, MAC-adress till fiberboxen och datum då anslutningen försvann. 

Hon fortsätter:

 – Angående ersättning för avbrott i tjänsten så hanteras det av tjänsteleverantören och finns i deras villkor för tjänsten. Därför ska alla felanmälningar om avbrott i tjänst gå till tjänsteleverantören.

 – Vi kommer nu se över hur resten av kabeln ligger nedgrävd för att ta beslut om vidare åtgärder. 

Det tog tio dagar för Open Infra att laga ledningen, trots att felet lokaliserades relativt tidigt. Felet syntes ju med blotta ögat. I tidigare mail har presschefen Anya Alenberg beklagat att reparationen drog ut på tiden. Hon förklarade förseningen med sjukdomsfall hos en underleverantör.

Annons

kumla