Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Fem kumlingar utsedda till friluftsambassadörer

Visste ni att 2021 är utsett till friluftslivets år? Det innebär att Kumla utsett ett gäng ambassadörer för friluftsliv inom kommunen. Men vilka är de?

I år är det “Friluftslivets år”, ett nationellt projekt som pågår under hela året runt om i vårt land, så även i Kumla. Och nu är det dags att presenterar Kumlas friluftsambassadörer 2021.

Detta skriver Kumla kommun i ett pressutskick som fortsätter.

Ska inspirera till friluftsliv i Kumla

“Varje månad skapar vi aktiviteter utifrån olika teman som ingår i projektet. Temat för februari är “Inspiratör friluftsliv” och här ville vi att Kumlaborna skulle hitta inspiration hos människor som en själv kan identifiera sig med och vi valde därför att gå ut och söka efter friluftsambassadörer runt om i Kumla.

Ambassadörer som gillar friluftsliv och som tar alla chanser att vara ute oavsett om det gäller träning, vardagsmotion, upptäcka djur och natur, fotografera eller kanske bara umgås med familj och vänner. Och vi fick in anmälningar från ett gäng fantastiska ambassadörer, som verkligen brinner för friluftslivet i Kumla.

Våra ambassadörer kommer under året att använda sig av #LuftenärfriKumla på deras egna sociala medier och på så sätt dela med sig och inspirera till friluftslivet i Kumla. De kommer även att finnas med vid aktiviteter som sker under året”

Fem utvalda ambassadörer

Vilka är då ambassadörerna?

Anders Armgren:

- Jag blev väldigt glad då jag fick möjligheten att bli ambassadör för friluftslivet i Kumla. Det är något jag brinner för och kan jag vara med och påverka till att någon mer tar sig ut och njuter av naturen, ja då blir jag glad.

Ben Simmons

Arbetar till vardags som beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen och tycker att det är just friheten, naturen, miljön och de aktiviteter man kan göra själv eller med familjen som lockat mest med friluftslivet.

Anso Berg och Cristoffer Stockman (sambos)

- Vi älskar att vara ute i naturen oavsett årstid och utnyttjar de olika tiderna till att få utöva olika sporter och aktiviteter. Just nu är det mest skidåkning och långfärdsskridskor som lockar, annars blir det bergs-/terränglöpning, cykling, tälta, orientering och vandring när det inte ligger snö på backen.

Lina Lundin

Studenten som älskar att röra på sig, att träna ute i naturen och vill inspirera andra att komma igång och motionera för sitt eget välmående. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-19 15:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.