31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Vi har hamnat utanför trygghetszonen"

Medborgarförslag om Yxhultsvägen

Längs denna sträcka finns ingen gång-eller cykelbana i Hällabrottet.

I ett medborgarförslag vill en Hällabrottsbo ett kommunen ordnar en gång-. och cykelväg utmed en del av Yxultsvägen.  Inte minst barnens för barnens skull är det viktigt att slippa ha direktkontakt med bilarna, som ofta kör för fort på vägen.

Det är Tove Hildén från Hällabrottet som skickat in ett medborgarförslag med önskemålet att en gång- och cykelbana anläggs längs med Yxhultsvägen i Hällabrottet, från centrum ned till avtagsvägen mot Hjortsberga.

- Vi som bor längs med denna sträcka har hamnat utanför trygghetszonen och måste vistas oskyddade på Yxhultsvägen om vi vill ta oss fram gående eller med cykel, skriver hon i förslaget.

"Bilister bryr sig inte nämnvärt"

Kommunen borde titta på möjligheterna att göra hela Yxhultsvägen säker för alla. Att sänka hastigheten hjälper inte då hastigheterna längs med denna sträcka ofta är så höga som 90 km/h och utan regelbundna fartkontroller bryr sig inte bilförare nämnvärt om hastighetsbegränsningen, anser Tove Hildén.

Boende i Hällabrottet och framförallt alla barn ska kunna ta sig fram säkert och slippa ha direktkontakt med biltrafiken, är huvudbudskapet i medborgarförslaget:

- Jag vill att kommunen tar ett beslut om när hela Yxhultsvägen ska bli säker för alla trafikanter, samt att detta ska ske snarast för allas och framförallt våra barns skull, avslutar hon.

Så här ser vägsträckan ut

Laddar spelare...
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-02-04 14:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.