28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla Hockey hissar upp tian i taket

Mattias Andersson gjorde sin första seniorsäsong som 15-åring och lade ner karriären när han var 34. Det hann bli många poäng för Kumla Hockey.Mattias Andersson gjorde sin första seniorsäsong som 15-åring och lade ner karriären när han var 34. Det hann bli många poäng för Kumla Hockey.

Inför lördagens hemmamatch mot IFK Arboga kommer Kumla Hockey att pensionera nummer tio som hissas upp i taket. Detta för att hylla förre spelaren Mattias Andersson.- Jag har gjort mycket bra för föreningen, fastslår Mattias.

Att Mattias Andersson får sin tröja upphissad i taket är helt i sin ordning. Han är klubbens offensivt främste spelare genom tiderna och toppar de flesta statistikligor som finns, trots att en stor del statistik saknas från karriären.

- Man känner sig stolt och tacksam gentemot föreningen att de väljer att uppmärksamma mig, det känns hedersamt, säger Mattias Andersson.

"Man får nypa sig i armen ibland"

Men det var väl också på tiden, eller vad tycker du?

- Jo det kanske det var, jag spelade väldigt många år och gjorde mycket bra för föreningen. Det är alla fall ett fint initiativ som bidrar till att inte allt handlar om nutid utan även skapar historia och intresse för Kumla Hockey.

Mattias spelade seniorhockey i Kumla från 15 års ålder och drog sig tillbaka när han var 34. Enligt den statistik som finns gjorde han drygt 330 matcher, men det stämmer inte alls. Den sanna bilden är att det var runt 600 tävlingsmatcher. 

- Spelsinnet var mitt adelmärke, sen var jag en vinnarskalle och lagspelare som gillade att träna hårt. Jag var väl inte den rappaste på banan, men kompenserade det med annat. 

Det känns som en annan tid (och det är det ju förvisso också) när Kumla Hockey och Mattias var som bäst. Allsvenskt spel, ofta lapp på luckan och heta matcher mot allt från Bofors till Mora inför en begeistrad hemmapublik.

- Man får nypa sig lite i armen ibland när man tänker tillbaka. Det var ofta mellan 1200-1500 i publiken och det köades utanför redan när vi gick ut för barrmarksuppvärming. Men vi hade en fantastisk sammanhållning inom såväl laget som föreningen i stort och det var en euforisk känsla att spela när vi var som bäst, minns Mattias Andersson.

Ceremonin där nummer tio hissas upp i taket startar kl 14:45 inför lördagens match. Sedan tidigare hänger nummer 14 (Mikael Nilsson) i taket.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-09-19 12:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.