Gå till innehåll
Kumla
Ett barn leker på en uppblåsbar hinderbana vid en festlig tillställning,

En ändring mot ifjol blir att "Sommar i Kumla" inte blir så centrerad till centrala Kumla, detta utlovas på förhand.

Familjefest och ungdomsfestival till sommaren i Kumla

Publicerad: 10 April 2024 12:42

Att bjuda på massor av aktiviteter, kända artister och allsångskvällar lovar Kumla kommun för sommaren som kommer. Programmet mellan vecka 25 och 32 är spikat.

Jämfört med fjolåret blir det vissa förändringar:

“Förra året samlade vi de flesta av aktiviteterna nere i Kumla stadspark och på Kumla torg, detta år blir det lite annorlunda. Sommartorget på Kumla torg kommer att finnas kvar och erbjuda stora spel, pyssel och en härlig plats att hänga på. 

Aktiviteterna i stadsparken kommer däremot bli mer utspridda i år och det kommer erbjudas aktiviteter runt om i hela kommunen. Även Fritidsbanken kommer att ge sig ut på sommarturné och besöka olika platser under sommaren.”, skriver Kumla kommun i ett pressutskick..

Familjefest i år igen

- Utvärderingen av förra årets “Sommar i Kumla” visade på att det var många som efterfrågade aktiviteter på fler platser runt om i Kumla och i våra tätorter, och det har vi förstås tagit till oss. Det kommer att anordnas flera aktiviteter varje vecka och all information kommer man att hitta på visitkumla.se/SommariKumla från och med slutet av maj, säger Isabelle Sjögren, projektledare för “Sommar i Kumla”.

Avslutningen blir den stora Familjefesten den 24 augusti i Kumla stadspark.

- Familjefesten vart otroligt lyckad förra året och självklart blir det fest i år igen. Men årets artister håller vi lite på, säger Isabelle.

Nytt med ungdomsfestival

En del släpper man dock på nu:

“Vi kan redan nu, till alla små barns stora glädje, avslöja att Arne Alligator och Bamse och Lova från Barnkalasfestivalen kommer att besöka oss under Familjefesten. Det kommer att bli sång, dans och en hel massa skoj – och en hel massa kramar, förstås!”

Nytt för i år blir att en ungdomsfestival ska anordnas. Den tjuvstartar vecka 24.

"Det blir en härlig allsångskväll den 12 juni för att fira att sommarlovet börjat och sen, bara två dagar senare, den 14 juni så bjuder vi in till "692-festivalen" – en ungdomsfestival med artister, musik, dj och en massa roliga aktiviteter vid den nya skateparken i Kumla, som vi även passar på att inviga under denna eftermiddag och kväll", står att läsa hos Kumla kommun.

Annons

kumla