Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Falska telefonmontörer försökte lura sig in hos äldre

Tisdag kväll inträffade två olika brott mot äldre i Kumla. Det är yngre män, som påstått att de varit från Telia, som försökt tränga sig in hos två olika män i 85-årsåldern, med uppenbar avsikt att begå brott.

Den första händelsen skedde i Åbytorp vid 17:30-tiden igår, tisdag den 29 december. Först hade den äldre mannen fått ett telefonsamtal om att en ny telefon skulle installeras i huset. En stund senare ringde det på dörren. När mannen öppnade försökte två män som uppgav sig representera Telia tränga sig in bostaden.

Den äldre mannen satte dock foten ordentligt för dörren och det hindrade männen från att komma in. De försökte då förmå målsägaren att följa med ut till deras bil för att betala. Efter att ha blivit tillsagda att försvinna lämnade männen, som uppskattningsvis var i 28-30-årsåldern, platsen. Mannen larmade sedan polisen.

I centrala Kumla

Den andra händelsen utspelade sig mitt i Kumla nära torget. 19:44 anmäldes händelsen till polisen och hade utspelat sig ungefär19:00. Även vid detta tillfälle blev anmälaren, en äldre man uppringd av en person, en kvinna som utgav sig representera Telia och att målsägaren ska få en telefon installerad.

Kort därefter blev målsägaren uppsökt av en man som uppgav att det hela skulle kosta 20 kr. Målsägaren tog då fram sitt betalkort som mannen tog emot. Därefter sa denne att han skulle hämta något i bilen utanför varefter han lämnade platsen utan att komma tillbaka.

Polisen har inlett dörrknackning i området för att om möjligt få iakttagelser i ärendet. Det är ännu oklart om den äldre mannen blivit av med pengar från sitt konto.

Alla uppgifter från polisen. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-12-30 7:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.