Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Fågelskrämma stör boende mer än fåglar?

En kvinna boende i centrala Kumla skrev till kommunen om att en fågelskrämma störde henne på kvällarna. Kommunen tog vid sig av synpunkten och har nu bestämt sig för att plocka bort fågelskrämman.

Kvinnan skriver följande:

“Jag bor på Östra Drottninggatan i Kumla med fönster och balkong mot Solbacka. På taket där har ni en apparat som står och skriker för att den ska skrämma fåglar. Men fåglarna verkar inte vara så rädda för den längre då de är där jämt. Det är okej att den står och skriker dagtid men att den måste skrika efter klockan 22 på kvällarna är inte så trevligt. Det hörs in i lägenheten även om man har helt igenbommat. I vanliga fall är ju regler såna att det ska vara tyst mellan 22-07. Finns det möjlighet att man ändrar inställningarna på den så att den inte står och skriker efter klockan 22 på kvällarna?”

Lotta Gerdsdorff, verksamhetschef inom vård & omsorg, hos kommunen har svarat:

“Så bra att du lyfter synpunkterna till oss. Jag har pratat med Samhällsbyggnadsförvaltningen och de har nu beställt nedmontering av fågelskrämman vilket kommer lösa allt oljud”. 

Och hade inte det skett hade fågelskrämman ändå tagits bort i samband med att Solbacka ska rivas. Något som det tidigare vårdboendet ska göras under året är sagt. Något startdatum finns dock ej. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-22 11:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla