25 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Yxhult med ett etablerat nyförvärv

Yxhults IK har värvat Kristoffer Näfver för spel i division 3 kommande säsong. Näfver har de senaste tre åren varit sportchef och spelare i Rynninge IK, som åkte ur division 1 ifjol.

Kristoffer Näfver fyller 34 år i slutet av mars. Örebroaren är känd för många inom länet för sin tid i ÖSK som han representerade under några säsonger i Allsvenskan och Superettan för lite mer än tio säsonger sedan.

Bara spel, ingen tränarroll

Därefter har han bland annat verkat i BK Forward och nu senast hos Rynninge IK i division 1. En klubb han lämnade efter fjolårets säsong och tanken var då att han skulle sluta spela fotboll. Men icke.

Näfver i Rynninges tröja. Foto: Rynninge IK. 

- Jo, det var så tanken var. Men suget har börjat komma tillbaka och jag känner både tränaren Håkan Juhlin och ordförande Ove Lindqvist sedan tidigare. Det passar min livssituation med 1-2 träningspass i veckan.

Det blir bara spel på planen och ingen tränarroll eller sportchef i YIK. 

- Jag har bara varit med några pass med Yxhult, men det verkar vara ett bra gäng så jag ser fram emot säsongen, säger Näfver.

Yxhults IK gjorde ifjol sin bästa säsong någonsin i klubbens historia (bildades 1929). Alla fall om man kollar placering i seriesystemet. Laget slutade på tredje plats i division 3 ifjol. IFK Kumla vann serien. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-03 15:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.