Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Minister Ernkrans (S) på besök i Kumla

Under måndagen var Sveriges biståndsminister Matilda Ernkrans (S) på besök i Kumla för en dialog runt trygghetsfrågan.

Matilda Ernkrans är från Hallsberg och från att varit riksdagsledamot blev hon 2019 vald till statsråd när hon blev minister med ansvar för högre utbildning och forskning. Numer är hon biståndsminister.

Vid besöket i Kumla berättade hon om hur viktigt det är att socialtjänst, polis och andra myndigheter får rätt förutsättningar för att jobba förebyggande och stoppa kriminaliteten. En insats där partiet känner att de behöver göra mer.

Matilda Ernkrans (S) i blå skjorta. Matilda Ernkrans (S) i blå skjorta.

-Det handlar om att ge våra barn rätt förutsättningar redan i förskolan och skolan säger Matilda. Vi kommer , som en tidig insats, utöka hembesöken av barnavårdscentralen BVC. Det är ett av mina löften jag kan ge idag.

Med på träffen var även Andreas Brorsson (S), kommunstyrelsens ordförande, och två av Kumla kommunens fältarbetare Sofia Fors och Christopher Lindell.

Brorsson påtalade att trygghet i kommunen är en prioriterad fråga.  Det är viktigt att barn och ungdomar känner en framtidstro och inte hamnar i utanförskap. 

-Därför kommer vi vilja bygga ännu en fritidsgård under nästa mandatperiod och självklart fortsätta med trygghetsskapande åtgärder så som byta ut gammal belysning mot LED-belysning beskära buskar och träd samt utöka med kameror där vi ser att det behövs. Vi vill skapa ett tryggt Kumla, sade Brorsson.

Kumla kommuns fältarbetare kommer gå från två till tre under hösten.

-Det känns riktigt roligt att vi blir fler så vi kan vidareutveckla vårt arbete och att kommunens satsar på förebyggande verksamhet som vi till stor del är. Det märks också att fler ungdomar och föräldrar tar kontakt med oss för att får råd och stöd, säger Sofia Fors.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-22 13:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.