Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

En "Tåppendag" i Kumla på lördag

Bilden är från ifjol. Denna attraktion är en av många som väntar på lördag. Foto: Erik Widlund.Bilden är från ifjol. Denna attraktion är en av många som väntar på lördag. Foto: Erik Widlund.

Nu på lördag anordnas för andra året i rad evenemanget "Tåppen" vid Trafikcenter i Kvarntorp. En mängd olika typer av attraktioner finns på plats för att testas eller visas upp. Allt från motorcyklar, racerbilar, helikoptrar och mycket annat.

Arrangörerna skriver följande om dagen.

“Tåppen skapar event som är roliga, moderna, professionella och intressanta samt tillför ett värde för invånare, besökare, företag, organisationer och föreningar. Samtliga event vilar på värderingarna: energi, samarbete, delaktighet, stolthet och glädje.”

Vill inspirera besökare

Bakom idén finns kumlingarna Erik Eneman och Roberth Gyllberg. Under flera år av yrkesmässigt samarbete, har de återkommande diskuterat vad de kan bidraga med i sitt närområde.

Ifjol utmynnade det i att "Tåppen” hade premiär. 

Kumlakillen David Skogsby är duktig på drifting. Foto: Erik Widlund Kumlakillen David Skogsby är duktig på drifting. Foto: Erik Widlund

“I vårt arbete med ”Tåppen" försöker vi hitta attraktioner som kan inspirera människor att prova något nytt eller kanske återuppta något tidigare intresse. Samtliga ”attraktioner” brinner för sitt intresse och de vet hur det fungerar. De hjälper dig att räta ut eventuella frågetecken och kan ge rätt information för att du ska komma igång med ditt nya intresse", står att läsa på arrangörens hemsida. 

Många olika aktiviteter

Vad är det då för attraktioner som bjuds på lördag?

Lite för många för att räkna upp alla. Det enklaste är att besöka hemsidan www.tappenenergy.se. Men om vi räknar upp några så kan freestyle motocross, drifting, träffa polisen, testa halkkörning, testa köra elcross, traktorpulling och utställning med klassiska motorcyklar nämnas. 

“Tåppen” pågår med aktiviteter mellan klockan 10-16 och inträde för de allra yngsta och äldsta är gratis, men för övriga kostar det en slant. Swish eller kontant betalning är det som gäller. Kort accepteras ej. 

Arrangören ser ut att ha tur med vädret. Runt 20 grader och sol förväntas. 

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-25 11:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla