13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Duktiga idrottstjejer fick stipendium

Lennarth Helgesson, Ronja Carlestav, Ella Jacobsen och president Pekka Kaukonen vid utdelningen. Foto: Anders BjörkLennarth Helgesson, Ronja Carlestav, Ella Jacobsen och president Pekka Kaukonen vid utdelningen. Foto: Anders Björk

Kampsportaren Ella Jacobsen och dansaren Ronja Carlestav fick Rotarys ungdomsstipendium under fredagen. Förutom äran fick tjejerna 10 000 kr var i samband med att Rotary höll sitt årsmöte.

Stipendiet delas ut av Rotary i samarbete med Malmbergs Elektriska AB och går till ungdomar som framgångsrikt kombinerat studier med ett aktivt intresse för estetiska och tekniska ämnen, eller idrott.

RONJA CARLESTAV:  Ronja är 16 år, hon har dansat från fem års ålder och lägger all sin fritid på dansen. Ronjas tränare talar om hennes ambition, målmedvetenhet och passion för dansen.

Ronja Carlestav. Foto: Privat

Många kan ha talang, men utöver det krävs disciplin, hårt arbete och uppoffringar för att lyckas. Ronja beskrivs som ödmjuk och som en stor förebild för såväl alla elever i dansskolan som i tävlingsidrotten. En lärare beskriver Ronja som positiv, glad, omtänksam och ambitiös. Dessa egenskaper medverkade till att Ronja under hela sin högstadietid uppvisade förmågor på hög nivå i alla skolämnen. 

DELAR AV MERITLISTAN: Tagit silver vid VM. Blivit Nordisk Mästarinna. Guld på SM. Är redan första året i vuxenklass rankad som etta i Sverige. Hamnade på sjunde plats vid EM i år, som bästa svenska. 

Ella Jacobsen: Foto: Privat.

ELLA JACOBSEN: Är 16 år och läser teknik på Tullängsskolan. Redan vid fem års ålder fick hon följa med storebror för att prova på Jujutsu. Egentligen var hon för ung för att börja träna, men tränarna tyckte hon kunde fokusera och lyssna så bra att hon fick stanna kvar. Enligt Ellas tränare är både mycket talngfull och målmedveten. Hon tränar hårt, regelbundet och planerat vilket utgör den stora grunden till hennes framgångar både i Sverige och internationellt. 

DELAR AV MERITLISTAN: Guld och silvermedalj vid SM. Tre vinster i German Open, som förutom VM och EM är den största tävlingen i världen. EM-guld i år i klassen U-18. VM-Guld några veckor senare i Abu Dhabi. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-13 14:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.