Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Elisabet jagade ut rånare ur sitt hem

I onsdags kväll inträffade ett rån på Korngatan i Kumla. En grupp på fyra yngre män ska ha hotat en 20-årig man med vapen utanför hans hem. Hans mamma Elisabet avbröt det hela när hon vaknade och konfronterade en av gärningsmännen, inne i hemmet. - Vi är väldigt skärrade, säger Elisabet om händelsen.

​Klockan var kring 23 under onsdagen när Elisabets son, som är 20 år gammal, just vinkat adjö till en kompis som drog iväg med sin bil. Nu skulle han gå in i huset i Hagaområdet, men plötsligt stoppades han.

Låste in sig på rummet

- Det kom fyra unga killar och hotade honom med vapen för att få pengar, bilnycklar, mobil och annat. Sonen hade dock inget på sig, men lyckades övertala dem att han skulle gå in och hämta, säger Elisabet.

Minst en av killarna följde efter Elisabets son in i huset, han lyckades dock låsa in sig på sitt rum och samtidigt vaknade Elisabet, som legat och sovit, av oväsen i huset och gick upp och ut mot hallen.

- Jag kom på en av killarna i huset som då sprang ut. Det gick fort så jag hann inte bli rädd, men sonen blev ju utsatt på ett annat sätt, det var värre för honom.

Polis snabbt på plats

Elisabet ringde polisen, och de kom snabbt dit.

- De kom väldigt snabbt, inom några minuter och det var minst tre bilar som kom.

En jacka och två par skor stals. Men det viktigaste var såklart att ingen kom till skada. Alla fall inte fysiskt. Men hur känns det psykiskt?

- Vi är skärrade allihop, men vi har pratat mycket och bearbetat det tillsammans, avslutar Elisabet.

Polisen rubricerar i anmälan det hela som övergrepp i rättssak, försök till grovt rån, stöld och hemfridsbrott. Gärningsmännen ska ha varit mörkt klädda och hade munskydd och uppdragna huvor. Det har så här långt varit svårt att få ut relevant information från polisen, men ingen person ska i nuläget vara gripen. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-19 12:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.