Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Elever på Fylsta målar sin egen kalender

Merparten av eleverna på årskurs 6 i Fylsta visar upp några av teckningarna. Foto: Anders BjörkMerparten av eleverna på årskurs 6 i Fylsta visar upp några av teckningarna. Foto: Anders Björk

De senaste veckorna har årskurs 6 på Fylsta skola målat en mängd teckningar till skolans egen adventskalender. Det är en tradition på Fylsta att eleverna i sexan får måla bilder till kalendern.

Angela Börjesson är lärare i bild på Fylsta skola. 

Det är på hennes initiativ som eleverna under de senaste veckorna ägnat lektionerna i bild åt att måla teckningar till skolans egen adventskalender. Traditionen började för tre år sedan på Fylsta. 

“Bild är vårt favoritämne”

- Två nya teckningar kommer att sättas upp varje dag med start 1 december till 22 december på skolans två huvudbyggnader, fastslår Angela.

Vad tycker eleverna om detta, är din uppfattning?

- De flesta tycker att det är roligt. Det är dock frivilligt att delta, så några som hellre målar annat har självklart fått göra det. Det finns absolut många i årskurs 6 på Fylsta som har talang för att måla, säger Angela Börjesson. 

Ellen Lehto och Alma Fhager har målat denna teckning tillsammans. Ellen Lehto och Alma Fhager har målat denna teckning tillsammans. "Den blev sådär", ansåg tjejerna. Deras nästa teckning skulle dock bli bättre utlovades.

Kompisarna Ellen Lehto och Alma Fhager är två av sexorna som målat. De har trivts som fisken i vattnet eftersom bild är ett favoritämne för båda. 

- Det är det roligaste ämnet. Att få hålla på och pyssla och att skapa nånting med sina egna händer. Bild är vårt favoritämne, enades duon om. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-29 18:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.