Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ville ha pengar av skola, blev avstängd

En elev som gått Vuxenutbildningen i Kumla kommun fick inte godkänt i ett ämne och blev då irriterad. Han ringde upp både lärare och rektor och ifrågasatte detta och ansåg även att det skulle betalas ut pengar till honom. Det hela slutade med att eleven blev avstängd.

Händelsen inträffade i slutet av maj. Eleven blev inte godkänd i ett ämne och ringde då upp läraren och frågade varför. Läraren förklarade att eleven hade för hög frånvaro och att han heller inte visat att han kan tillräckligt mycket för att få ett godkänt betyg. 

Eleven ska då påtalat att det är skolans fel att han inte får pengar från CSN och att han skulle komma till skolan nästa dag för att hämta pengar. Läraren förklarade då att det inte går till på detta sätt. 

Därefter ringde eleven upp biträdande rektor och ville att rektorn skulle sätta ett betyg. Rektorn förklarade att det är läraren som sätter betyg och att det bara kan ändras av rektor i undantagsfall. 

När eleven kom till skolan dagen efter och krävde pengar blev han avvisad. 

Beslut om avstängning av eleven inträdde därefter då biträdande rektor informerat rektor som informerat nämnden för livslångt lärande om det hela. Händelsen är även polisanmäld. 

Johan Dietrichson är nybliven rektor på posten. 

- Jag har bara jobbat här tre månader, men någon avstängning har inte inträffat tidigare. Däremot har jag verkat som rektor på andra skolor innan och det händer att elever får stängas av. Vi har skollagen att förhålla oss till. 

Hur lång en avstängning blir varierar. I detta fall skulle ett uppföljande möte hållits i fredags. Men eleven dök inte upp på mötet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-09 15:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.