28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Elcyklar inom hemtjänsten

I våras köpte socialförvaltningen i Kumla kommun in tio elcyklar till hemtjänsten. Detta för att testa och se om de kunde avlasta personalen då de färdas mellan hemtjänstens hus och medborgarna. 

- Jag hoppas att personalen ska uppskatta satsningen på elcyklar och att det kan avlasta dem i arbetet, sade Annica Sjöqvist, socialnämndens ordförande. 

Slipper varma bilar

Hur har det då gått? Jo, ganska bra, alla fall enligt kommunens pressutskick.

- Det finns många fördelar med att använda elcyklar.

- Det är inte bara bra för miljön utan det underlättar också för våra medarbetare som slipper färdas i en bil som ibland på sommaren blir väldigt varm eller som på vintern ska skrapas och frostas av innan det går att åka.

- Dessutom slipper de leta parkeringsplatser vilket ibland kan ta tid. Med cykeln kommer vi ända fram till dörren, säger verksamhetschef Ulrika Winnerfjord. 

Att förflytta sig med bil är ibland nödvändigt då sträckan att cykla tar alldeles för lång tid men i många fall är det både smidigare och effektivare att ta cykeln.

Tycker att cykel spar tid

Nu har det gått lite mer än en månad sedan elcyklarna köptes in och de har blivit populära bland många medarbetare. Tawfeek Saleem är en medarbetare som gärna tar elcykeln i jobbet:

- Att ta elcykeln spar både energi och tid. Tid som vi istället för att leta parkeringsplats kan använda för att träffa våra medborgare, säger Tawfeek som arbetar inom hemtjänsten.

Med elcykeln ges hjälp med drivet när man exempelvis cyklar i en uppförsbacke. Man behöver inte ta i mer än om man cyklar på en raksträcka.

En annan fördel är att våra medarbetare inte behöver ha körkort för att arbeta inom hemtjänsten. Med elcykeln kan de förflytta sig långt på väldigt kort tid. Och självklart har vi även köpt in cykelhjälmar och reflexvästar för de som önskar använda det, avslutas pressutskicket.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-09 12:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.