Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Ekeby IF hjälper utsatta via "Julgåvan"

Magnus Claesson är heltidsanställd klubbchef hos Ekeby IF sedan 2021. Foto: Anders BjörkMagnus Claesson är heltidsanställd klubbchef hos Ekeby IF sedan 2021. Foto: Anders Björk

Ekeby IF hjälper till med avgifter och utrustning för barn, som lever i en ekonomiskt utsatt omgivning. Till julen kommer man även att samla in julklappar och skänka till de som har det tufft. - Det är extra många som vi behövt hjälpa denna säsong, säger klubbchef Magnus Claesson.

Ekeby IF är Sydnärkes största ungdomsförening. 

Klubben har närmare 700 aktiva inom föreningen. Merparten av dessa är barn och ungdomar som spelar innebandy. En stor del i detta beror på föreningens motto att från starten, när lag till nya årskullar drar igång, tydliggöra för vuxna att deras engagemang som ledare behövs.

Klart fler än vanligt behövt hjälp

Med så många aktiva finns det självklart vissa som har det tuffare ekonomiskt. Ekeby vill dock hjälpa dessa att bli med ändå istället för att vända dem ryggen. 

- Det är många fler än vanligt som behövt hjälp denna säsong. Vanligtvis har vi hjälpt kanske fyra stycken att kunna vara med genom att stötta med betalning av avgifter, utrustning och annat. Nu är det uppe i 12, säger Magnus Claesson. 

Att man kan hjälpa till på detta sätt är delvis beroende på ett samarbete med ICA Maxi i Kumla som man tillsammans har en socialfond med. “Dessa barn hade inte kunnat vara med annars", påtalar Claesson. 

Överskott går till TaGe

Snart stundar julen och Ekeby IF vill vara en hjälpande hand även där för de som har det kärvt. Man har därför nyligen startat projektet “Julgåvan”. 

- Om man vill lämna ett paket till våran insamling, (cafeterian Kumlahallen) ska det vara inslaget, uppmärkt med: ålder, flicka/pojke och vilken typ av present det är, säger Claesson. 

Blir det ett överskott av presenter har man en lösning på det med. 

- Det eventuella överskottet av paket som vi får in kommer att gå till Kumla Kommuns TaGe ”ensam gran söker”. Vi har ett samarbete  med socialförvaltningen i Kumla kommun, avslutar Claesson.

INFO: Vill man hellre swisha ett bidrag går det med via 123 695 42 34. Märk med ”Julgåvan 2022”. Självklart finns även en önskelista. Den står att läsa på Ekeby IF:s Facebooksida. Klubbchef Magnus Claesson kommer tillsammans med Jennifer Salonen, från Ekeby IF, förmedla de paket man vet kan komma till användning till de som behöver dessa allra mest. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-12-05 12:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla