Gå till innehåll
Kumla / Fotboll
Åskådare tittar på en fotbollsmatch från stadionläktare.

Över 6000 åskådare på läktaren såg Edvin Tellgrens Skövde besegra ÖSK i premiären av Superettan under måndagen.

Edvin Tellgren stoppade ÖSK i premiären

Publicerad: 1 April 2024 17:24

Under måndagen var det premiär för ÖSK i Superettan. Gästande Skövde AIK vann med 1-0. -Det här var superkul, sade "kumlingen" Edvin Tellgren, spelandes för Skövde AIK.

Det bjöds på kanonväder. 

Men festen kom av sig för Örebro. Inte omgående ska sägas, för första halvlek bjöd på stor dominans från ÖSK, som dock hade svårt att skapa heta lägen. 

Stark insats i försvaret

Matchbilden höll i sig i andra halvlek. I Skövdes försvar spelade 19-årige Edvin Tellgren från start. Tellgren, med IFK Kumla som moderklubb, tillhör IFK Norrköping, men är utlånad till Skövde för att få speltid i Superettan. 

Tellgren gjorde en väldigt stabil insats längst bak. 

En person som står på en fotbollsplan iförd en blå sportdräkt med det svenska landslagets emblem.

Edvin Tellgren har representerat Sverige i många pojk/juniorlandskamper. Kanske får han sitt genombrott på seniornivå i år.

Och från ingenstans stack Skövde upp med en kvart kvar och satte matchens enda mål. Inte speciellt rättvist, men sån är fotbollen ibland. 

-Det känns skitbra att kommit till Skövde, det är perfekt för min utveckling. Och jag tror mycket på Skövde i år, vi har en hög potential. Idag var vi stabila bakåt och släppte knappt till nånting, även om ÖSK hade mycket boll, sade Tellgren till Sydnärkenytt efter matchen. 

“Bra tryck i Örebro”

Hur var det att möta ÖSK i Örebro?

-Det var speciellt. Mycket släkt och vänner på plats och över 6 000 på läktaren och ett bra tryck på publiken. Det var superkul faktiskt. 

Tellgren utgick dock efter 70 minuter med en skada. 

-Jag fick ont i hälsenan, så det var bara att lägga ner och gå av, men det ska inte vara något allvarligt, avslutade Edvin Tellgren.

Annons

kumla