Gå till innehåll
Kumla / Innebandy
En grupp män på ett gym.

"Så här ska ni göra". Tränare Magnus Oskarsson förklarar hur han vill ha det.

Dubbla segrar för Kumla IBK

Publicerad: 25 February 2024 16:34

INNEBANDY: Både Kumlas damer och herrar vann sina hemmamatcher under lördagen. Damerna vann med 7-1 mot Sunnanå i Division och herrarna med 10-1 mot Västerås IBS i Division 2.

Herrarna var först ut, de är klara för kval till Division 1, men vill komma topp två, för att få hemmafördel i kvalet, och mötte ett Västerås IBS som inte hade så mycket att spela för. Segern var ohotad och skrevs till 10-1. Oskar Löwdahl stod för tre av Kumlas mål.

“Spelade med glöd”

- Vi gjorde det vi sa innan matchen, se till att spela med glöd och med noggrannhet, sade tränare Magnus Oskarsson efteråt.. 

Herrarna ligger kvar på en andra plats i serien och spelar sin sista seriematch borta mot Barkarö i Västerås. 

Senare på eftermiddagen så var det damernas tur att äntra planen i jakt på kvalplats mot Allsvenskan.  Kumla gjorde två halvdana perioder innan man i tredje satte fart ordentligt. Kumla hade en 2-1 ledning, men vann sista med 5-0 och totalt 7-1. 

Ella Stockhult och Frida Sund tvåmålsskyttar för Kumla, övriga mål gjordes av Ebba Ahlgren, Stina Jönsson och Vendela Fallqvist. 

Klara för kval 

Karlstad förlorade sin match under söndagen, vilket innebär att Kumlas damer säkrade kvalplatsen trots att två omgångar återstår.

- Härligt att vi får spela kvalspel för andra året i rad, det var vårt mål. Vi får dock en gratis plats, då Skälby tackat nej till kval, men vi har haft en stark period nu på slutet och har 22-4 på de senaste tre matcherna.

 - Vi har byggt om i laget från förra säsongen, då vi tappade flera etablerade spelare och vi har fyllt på med nya, både utifrån men även yngre i egna led, sade tränare Andreas Nordh 

Kvalspelet kommer att spelas i två omgångar, bäst av tre matcher. Kumla möter i första omgången tvåan i en annan serie i Division 1. Kumla börjar hemma 15 mars.

Går man vidare från första kvalomgången så väntar ett lag från Allsvenskan Östra, som kvalar för att hänga kvar, även den i bäst av tre matcher och med start 28 eller 29 mars. Vinnaren i den kvalserien spelar i Allsvenskan kommande säsong

Annons

kumla