Gå till innehåll
Kumla / Innebandy
En grupp människor som poserar för en bild framför ett mål.

Ledare och spelare i Kumla deppar efter lördagens förlust. Enligt tränare Nordh är man i en svacka med målgörandet.

Förlust i DM-final och serien

Publicerad: 5 February 2024 11:26

INNEBANDY: Kumlas damlag spelade både i lördags och söndags. Under lördagen föll man oväntat mot nästjumbon Dotteviks IF med 4-5 hemma och under söndagen blev det förlust 0-3 mot allsvenska Lillån i DM-finalen.

Seriematchen mot Dottevik från Arvika, som slåss för att hänga kvar, var alltså först ut vid helgens dubbla matchning.

“Är i en svacka”

I början av matchen så kändes det som att Kumla skulle vinna enkelt, man tog en 2-0 ledning och hade stort tryck under hela perioden, mot ett försvar som var kompakt. Dottevik var dock effektiva och reducerade i slutet av perioden och fick med sig energi till pausvilan. 

I andra perioden så var det Dotteviks som tog kontroll över spelat och de gick förbi till ledning med ett mål. Kumla låg under med 3-4. 

I tredje perioden tog Kumla över spelet igen, men svårigheter att göra mål verkar vara Kumlas största problem, vilket varit fallet under en lång tid. Båda lagen gjorde var sitt mål och trots en satsning på slutet när Kumla tog ut målvakten så lyckas man inte kvittera. Dottevik vann med 5-4.

- Vi möter en köttmur som försvar som vi inte lyckas komma runt och göra mål. Vi skapar otroligt många målchanser, men lyckas inte göra mål. Vi är inne i en svacka i målgörandet och det sätter sig i huvudet, sade tränare Andreas Nordh.

Lillån avgjorde i tredje

På söndagen så var det dags igen. DM final i Idrottshuset, Örebro mot Lillån IBK, som spelar i Allsvenskan och sågs som favoriter. Det var en jämn match, först i tredje perioden så kom målen, tre stycken, alla från Lillån och matchen slutade 3-0 till Lillån som behåller DM bucklan då de vann även förra året. 

Nästa match är den 10 februari borta mot Grums. Det är seriens sista bortamatch, då Kumla avslutar serien med fyra hemmamatcher i rad. Kumla ligger på en tredje plats i serien, där två lag kvalar upp mot Allsvenskan. 

Man har 13 poäng upp till tvåan i serien. 

Annons

kumla