28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Drog in över 200 000 kr till Kumla Hockey

Över 500 åskådare fanns på plats när Kumla gästades av Lindlöven under söndagen. Foto: Alexander Viktorsson. Över 500 åskådare fanns på plats när Kumla gästades av Lindlöven under söndagen. Foto: Alexander Viktorsson.

HOCKEY; Kumla Hockey drog in 226 000 kr till föreningen vid söndagens "tio-krona match" mot Lindlöven, som slutade med strafförlust. - Nu är vi snart helt skuldfria, säger ordförande Karin Bodin.

Det var 54 företag och 20 privatpersoner som var med och sponsrade matchen.

Max summa som företagen fick lägga var 4 000 kr och då det kom 526 åskådare nåddes den siffran (det hade räckt med 400). Så därifrån kom 216 000 kr. De 20 privatpersonerna la 500 kr var vilket ihop blev 10 000 kr.

Största skulder är betalda

- En vanlig hemmamatch drar vi in 7 000 kr, säger ordförande Karin Bodin.

De företag och privatpersoner som deltog får som tack synas i hallen och på hemsidan resten av året, och dessutom bjöds de på matchen. Slanten som Kumla Hockey i och med detta nu får betyder självklart en hel del.

- Vi var i ett tufft läge förra året så det här är otroligt värdefullt. Pengarna kommer att användas både till ungdomssidan och A-laget, fastslår Karin Bodin.

Enligt Bodin har säsongens beräkningar ekonomiskt gått enligt planer och uppsatta mål och man räknar med att vara helt skuldfria efter säsongen. Återstår mycket skulder i nuläget då?

- Nej, de största har vi nu betalat av. Det är några mindre skulder som återstår, och de ska vi beta av inom kort, avslutar Karin Bodin.

Målvakter räddade nio straffar i rad

Matchen då hur gick den egentligen?

Det blev en målsnål historia där kanske de båda målvakterna glänste mest. Jonathan Frykholm i Kumla räddade 37 av 38 skott och Isak Mantler i Lindlöven räddade 32 av 33 skott.

Kumla tog ledningen i första perioden genom Wille Ylitalo i powerplay, assisterad av Arle Östergren och Wängult. Lindlöven kvitterade i början av den andra perioden genom Kumlabördige Max Lalander.

Resultatet 1-1 stod sig sen tiden ut, både ordinare tid och övertid. I straffläggningen räddade målvakterna nio straffar i rad innan Lindlöven kunde avgöra genom Jesper Broeng och lägga beslag på extrapoängen.

Lindlöven och Forshaga ligger nu båda på 34 poäng och ser ut att göra upp om kvalplatsen uppåt. Kumla är sju poäng efter, men på betryggande avstånd från nedre kvalstrecket. Surahammar borta på onsdag är nästa match.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-02-10 20:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.