Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Dömd för misshandel utanför Vialundsskolan

För tre år sedan, 28 maj står en elev och väntar på bussen utanför Vialundsskolan i Kumla när några andra kommer förbi. Det uppstår en ordväxling som innebär att en då 17-åring ger sig på eleven som står och väntar på bussen. Eleven blir dragen i håret så att hon ramlar omkull; liggande på marken får hon ta emot slag och sparkar av 17-åringen.

När de ses lite senare vid OK-macken skriker den misshandlade ”hora” till den hon blivit misshandlad av. Det innebär att hon får ta emot nya sparkar och slag.
Nu efter tre år har det här blivit en sak för tingsrätten att ta ställning till. Den unga kvinna som åtalades för misshandeln nekar; hon påstår att hon inte känner igen offret och hon var inte i Kumla den aktuella dagen.

Trovärdig berättelse


Men tingsrätten anser att den elev som blev misshandlad har en tydlig och klar redogörelse för hur det hela gick till. Den berättelsen stöds också av två vittnen. Dessutom anser tingsrätten att det är konstigt att den åtalade nekar till att hon var i Kumla den aktuella dagen; ett utdrag från hennes kontokort visar att hon besökte en pizzeria på orten den dagen.
Därför döms den unga kvinnan för misshandel. Tingsrätten tar i sin dom hänsyn till att hon bara var 17 år vid tillfället och att det har gått lång tid sedan misshandeln ägde rum.
Den unga kvinnan döms till skyddstillsyn och 50 dagsböter à 50 kronor (2 500 kronor). Hon ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till den hon misshandlade, och hon ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden.


 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-22 8:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla