25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla Open avgjordes i Kumlasjön

Startfältet i Kumla Open. Kumlasjön bjuder på en fin miljö för sporten, men banan borde kunna utvecklas. Foto: Anders BjörkStartfältet i Kumla Open. Kumlasjön bjuder på en fin miljö för sporten, men banan borde kunna utvecklas. Foto: Anders Björk

DISCGOLF: Under onsdagskvällen spelades Kumla Open vid Kumlasjön. 24 spelare deltog, däribland några tillhörande landets främsta inom den växande sporten.

Banan i Kumlasjön är sju hål. Men då dessa hål är i enklaste och kortaste laget för personer som är verksamma inom sporten skapades nya utkastplatser som gjorde hålen längre och mer utmanande i Kumla Open.

Fin miljö, men går att utveckla

Dessutom införskaffades två ytterligare korgar och ställdes dit så banan blev nio hål och man spelade sen två rundor, så 18 hål totalt. En favorit var utkast över vattnet från ön i Kumlasjön där korgen stod högt upp i backen.

Det var undertecknad som höll i tävlingen, för fjärde gången i ordningen. Området bjuder på en bra miljö för sporten, kombinerat med skogs- och parkhål. Flera av besökarna uttryckte sin förtjusning över den vackra miljön.

Max Regitnig vann Kumla Open.

Det skulle absolut gå att utveckla den nu befintliga banan och skapa lite tuffare utkastplatser och sätter man även upp två nya korgar, helst i parkmiljö, så vips har man en 9-håls bana som kommer få mycket besök.

Merparten av deltagarna i Kumla Open spelar normalt hos KFUM Örebro. I Örebro finns två banor med 18 hål av hög klass och KFUM Örebro har både en bredd och spets som är av högsta klass i landet.

Vann Kumla Open gjorde Max Regitnig före kumlabon Sanel Besic. Det är två spelare som båda tillhör Sverigeeliten inom sporten.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-06 12:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.