Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Det blev två guld
för Emma från Kumla

Emma Ericsson tog två guld i friidrotts-SM. Foto: Henrik ÖstenssonEmma Ericsson tog två guld i friidrotts-SM. Foto: Henrik Östensson

Den 20 augusti kunde vi berätta om paraidrottaren Emma Ericsson från Kumla. Hon var då på väg till SM i friidrott som hölls i Borås under den gångna helgen.Trots att det blev två guld är inte Emma nöjd med insatsen i längdhopp.

– Nej, det gick inget vidare. Det var miserabelt väder, kallt och regnigt. Då är det svårt att vara på topp. Det blev bara 4.56, vilket är dåligt. Men eftersom jag var ensam i min klass blev det ändå guldmedalj. Man får väl säga att konkurrensen var lite svag, skojar hon.

– Där vet jag att jag kan bli bättre. Jag har hoppat 4.98. Jag ska upp i 5.50, minst.

Även i höjdhopp tog Emma guld, med ett hopp på 1.38

– Där är jag nöjd. Det är ett riktigt bra hopp. Det är en comeback. Jag innehar ju världsrekordet i min klass, på 1.54. Dit är det en bit kvar, men det kommer. Det var väl trots allt jätteroligt att ta hem två guldmedaljer till Kumla, även om det kunde gått bättre längdhoppet.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-31 14:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.