Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Premiärmatchen blev en rejäl Indianflopp. Foto: Niclas Svidén

Indianerna
körde vilse

Publicerad: 7 May 2013 21:07

SPEEDWAY: Ingen lycka för favorittippade Indianerna när Elitserien inleddes på tisdagen. Hemmalaget Västervik visade sig överlägset från början och Kumla-laget förlorade med 53-37.

De tre första heaten var rena sörjan för bortalaget, Västerviksförarna körde i åttor kring de bortkomna Indianerna och ledde hastigt och lustigt med 14-4.  Antonio nollade, Thörnblom nollade liksom Kylmäkorpi.

Niels-Kristian Iversen ingav lite hopp med seger i fjärde heatet men han var då ack så ensam i laget att ha fart på cykeln och kunna bemästra den breda Västerviksovalen där första kurvan är lurig och har så varit för Indianerna i en herrans massa år.

Konstigt att de aldrig lär sig.

Pepe reste sig

I och för sig var det ingen överraskning att Västervik skulle vara svårtuggat hemma men att siffrorna skulle rasa iväg som de gjorde fick förstås Indiansupportrarna - det fanns ett heroiskt gäng på plats - att deppa.

Lagkapten Pepe reste sig dock ur misären och körde in ett par snygga heatsegrar men det dröjde till tionde heat innan Indianerna fick en femetta (Pepe ihop med Iversen). Samma par ordnade också en femetta i matchens sista heat så att förlustsiffrorna snyggades till en aning. Men detta var inte de besked alla supportrar och lagledare Dalle Andersson-Bäckström ville ha om sitt favorittippade lag.

Västervik, och dess bana Ljungheden, är en riktig mardrömsplats för Indianerna och man ska inte måla fan på väggen efter en match, men det är lite för mycket frågetecken som man helst varit utan. Finns det någon riktig ledargestalt i laget? Kommer Iversen få dra ett lika tungt lass i år som ifjol? Varför ser det ut att saknas jävlar anama i åkningen från förare redan i premiären?

"Dra in lönen"

Lagledare Dalle Andersson-Bäckström satt och mumsade på en macka i depån efter match och han var naturligtvis inte nöjd med premiären.

- Fråga grabbarna vad som gick fel, dem borde veta. Egentligen borde man dra in lönen för dem, säger han halvt på skämt.

- Det är för många som inte hänger med från start, vi har tre förare som tar poäng och det är samma problem som förra året och det håller såklart inte.

Har ni ledartypen som behövs i alla lag?

- Nä! Vi försökte samla ihop oss efter fyra heat och även efter paus, och vi försökte med toppningar, men till slut hade man inte så mycket att toppa med längre.

Du har lite att fundera över nu?

- Det är många matcher kvar och nästa match är Emil Sajfutdinov tillbaka, det är en poängmaskin som vi behöver i laget, sade Dalle Andersson-Bäckström.

Med största sannolikhet blir det Rune Holta som får kliva åt sidan nästa match trots att han var långtifrån sämst mot Västervik. Men "reglerna" säger ju som bekant att det måste vara tre svenskar i laget.

Indian Betygen 1-5

 Antonio Linbäck 1: Visade sig från sin sämsta sida i premiären.

Rune Holta 2: Kämpar och sliter, men ser inte riktigt ut att hänga med längre.

Piotr Protasiewicz 3: Lika dålig som resten av laget (förutom Iversen) i början. Körde dock upp sig ordentligt och hann visa sin klass, men då var redan matchen körd.

Joonas Kylmäkorpi 1: En poäng på tre heat. Inga starter, ingen fart, inte med i matchen överhuvudtaget.

Niels Kristian Iversen 4: Kändes som en återupprepning av fjolårsmatchen i Västervik där Iversen var i en klass för sig. Såg precis lika vass ut som ifjol, men måste få större hjälp!

Mathias Thörnblom 1: Har inte plockat en enda poäng nu i Västervik på två år. Var inte ens nära poäng. Såg ut som en division 1 förare mot elitförare.

Damian Balinski 1: En lite starkare etta än Linbäcks, Kylmäkorpis och Thörnbloms. Men ändå inte godkänd i debuten.

Indianernas poäng: Iversen 14, Pepe 11, Holta 6, Balinski 3,  Antonio 2,  Kylmäkorpi och Thörnblom 0.

Annons

kumla