Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumlasonen Nesser frikänd
för grovt skattebrott

Håkan Nesser, den välkände författaren bördig från Kumla, har stått åtalad för grovt skattebrott men frikändes på onsdagen enligt en dom i Stockholms tingsrätt. - Jag är oerhört lättad, säger Håkan Nesser i en kommentar.

I en intervju gjord av TT publicerad i Aftonbladet berättar Håkan Nesser om bakgrunden till åtalet om grovt skattebrott, en rättsaffär som pågått i flera år. 

– Vi har vetat hela tiden att vi är oskyldiga, att allt detta beror på ett misstag som vår ekonomiska rådgivare gjorde, säger Nesser i intervjun och tillägger:

– Det här har kostat oss en massa miljoner och det har varit en plåga, framför allt mot slutet, så tack och lov att rättvisan fungerar.

Han tror inte att åklagaren kommer överklaga domen.

Framgångsrik författare

Håkan Nesser, 72,  född och uppvuxen i Kumla, har blivit en av Sveriges framgångsrikaste författare med cirka 40 böcker på samvetet, de flesta med beteckningen kriminalromaner. Från uppväxten i Kumla och skoltiden i Hallsberg har han skrivit två minnesvärda skildringar, båda filmatiserade: Kim Nowak badade aldrig i Genesarets sjö och Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla.

Om det påfrestande skatteåtalet kommer inspirera till nya romaner återstår att se. Några nya berättelser från hemstaden med interiörer från anstalten lär det i alla fall inte bli. (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-17 17:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla