Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Marcus och Tessa, partners på mer än ett sätt

Marcus Meijer och Tessa Lind kommer att driva sitt företag Optio i Kumla. Foto: Anders BjörkMarcus Meijer och Tessa Lind kommer att driva sitt företag Optio i Kumla. Foto: Anders Björk

Marcus Meijer och Tessa Lind träffades för tre år sedan och föll för varann. Nu startar de företaget Optio Kumla AB tillsammans, som bland specialiserar sig på behandling av atlaskotan.

Marcus Meijer är uppväxt i Hjortsberga, som ligger i utkanten av Kumla. Han har under många år jobbat inom branschen mark & anläggning, i 20 år har han även haft sin egen firma inom yrket. 

Bedrev verksamhet i källaren

Men nu har hans yrkesbana tagit en ny väg. 

- Jag har under många år haft en dröm om att ha en egen klinik för alternativ behandling och började för några år sedan lite smått på helger i min källare vid sidan av jobbet, berättar Marcus. 

Med tiden kom det mer och mer folk som ville ha hjälp av Marcus. Till slut kände han att var tvungen göra ett val. Endera satsa helhjärtat på sin dröm om en egen klinik, eller fortsätta med egna firman Maskinpoolen i Nerike AB. 

Valet föll på det förstnämnda. 

Marcus började leta en lämplig lokal och hittade den på Mastgatan, snett emot Papa Padel, innehållande fyra behandlingsrum, konferensrum, kök och väntrum. 

Specialiserade på atlaskotan

- Det kändes rätt direkt när jag kom hit första gången, jag blev såld kan man säga. Att ta det här steget känns spännande, det är en sak att ha ett stort kundunderlag på helger, nu får vi se hur det blir när det blir på heltid, fastslår Marcus.

Vad blir det för skillnad nu när ni flyttat hit mot tidigare?

-  Det blir mycket, dels får vi ju ett helt annat utrymme i den här lokalen och även en annan tid att lägga på jobbet. Så vi utökar med behandlingar, den största nyheten är balansering av atlaskotan. Vi kommer även ha permanent hårborttagning, healing och olika sorters massage. 

Atlaskotan förbinder skallen med ryggraden. Att behandla atlaskotan kan bland annat leda till att få bort huvudvärk, yrsel, tinnitus, mag, nack- och ryggvärk. Atlaskotan sitter snett hos väldigt många människor utan att de vet om det.

En del av Optio Kumla AB kommer att gå under namnet Atlaskotan, som en franchise. De blir då klinik nummer tolv i landet som har namnet Atlaskotan.

- Varför vi fick chansen? Han som startat och driver Atlaskotan väljer väl mer eller mindre ut de han tror kan bedriva hans verksamhet på ett bra sätt, och vi är väldigt glada för att han tror på oss och gav oss chansen, det är långtifrån alla som får den. Vi är jätteglada för det, säger Marcus Meijer.

Öppet hus i helgen

Tessa Lind är uppväxt i Kumla. 

Hon har under många år jobbat inom särskolan i Kumla och Hallsberg. För tre år sedan träffades hon och Marcus och föll för varandra. Tessa har nu utbildat sig inom området även hon och kommer driva företaget ihop med Marcus. 

 - Det känns jättespännande såklart! Jag var inne och nosade på att utbilda mig inom den här branschen redan för tio år sedan, men det blev inte så då. Men när Marcus började prata på allvar om att han skulle öppna egen klinik så väcktes även min gamla dröm till liv och jag nappade på det ganska fort. 

På lördag har de öppet hus mellan klockan 12 och 15. 

Förutom att kolla in lokalerna kan nyfikna då få sig en liten behandling och skaffa sig en större uppfattning om Marcus och Tessa. Grundaren av företaget Atlaskotan, Gert Eriksson, kommer även finnas på plats för en föreläsning. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-02-24 16:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.