28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Europamästaren klar för Indianerna

Mikkel Michelsen vann under 2019 EM. Dansken är 25 år och har ett par riktigt bra säsonger bakom sig. Foto: Fim. SpeedwayMikkel Michelsen vann under 2019 EM. Dansken är 25 år och har ett par riktigt bra säsonger bakom sig. Foto: Fim. Speedway

Det börjar alltmer klarna hur Indianernas lag 2020 kommer se ut. Under lördagen presenterade klubben nyförvärvet Mikkel Michelsen, som närmast kommer från Piraterna.

- Vi har fört diskussioner med Mikkel under en tid nu och ett återkommande ämne från hans sida är hur vi som förening långsiktigt jobbar med bland annat ekonomi, ungdomsverksamhet och föreningsfrågor.

Femte bäst i Elitserien

- Det är sällan man ser ett sådant engagemang från en förare. Sedan ska man inte sticka under stolen med att han är en av elitseriens bästa förare, något som kommer väl till pass för oss efter att vi blev av med Tai. Nu är det bara ett par platser kvar att fylla innan vi kan presentera vår tänkta startsjua, säger lagledare Peter Johansson.

När Piraterna gästade Indianerna i Kumla för match i år var Michelsen inte med på grund av skada, men han har vid tidigare tillfällen visat att han trivs med att köra på Sannahed.

Michelsen blev EM-mästare i år genom att säkra titeln i den sista av fyra deltävlingar som kördes 28 september då han tog 15 poäng på sex heat. I Elitserien hade han femte bästa snitt med 2,239.

Valde mellan flera klubbar

- Jag hade ett antal alternativ för 2020, men efter att jag fört flertalet samtal med Peter Johansson vägde det över mer och mer mot Kumla. Jag tycker att klubben skött förhandlingarna på ett professionellt sätt och jag gillar vad som hänt med klubben de senaste åren. Det verkar som en förening som har koll både på sin ekonomi och organisation, vilket skapar bra förutsättningar för oss förare. Sedan har jag alltid gillat Kumlas bana.

Därmed är sex man klara för Indianerna: Mikkel Michelsen, Pawel Miesiac, Ludvig Lindgren, Chris Holder, Kenneth Bjerre och Jonas Jeppesen.

Piotr Protasiewicz, Christoffer Selvin, Jonathan Grahn, Joel Andersson och Krystian Pieczcek körde för klubben under 2019, vad som händer i deras fall återstår att se. Tai Woffinden och Anders Thomsen har lämnat.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-19 12:32
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.