Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Disco och hiphop livade upp Kumlahallen

Nästan 100 dansare kom till Kumlahallen. Bland annat denna viga tjej. Foto: PrivatNästan 100 dansare kom till Kumlahallen. Bland annat denna viga tjej. Foto: Privat

DANS: Under lördagen arrangerades tävlingen Jailhouse Disco n´ Groove i Kumlahallen. Det var Kumlaklubben Dancemania som höll i det hela.

Tävlingen lockade dansare från hela Sverige. 86 deltagare letade sig till Kumla och drygt 200 starter skedde i både vuxen- och barnklasser.

Nya tävlingar i november

Tävlingen var en GP-tävling i danserna disco och hiphop och intresset var stort. 

– Det är SM i disco och hiphop i Tidaholm nästa vecka så många deltar i denna tävling för att kvalificera sig till den, menar Maria Moberg, tävlingsorganisatör och styrelseledamot i Dancemania.

Annika Ström, ordförande, och Maria Moberg från Dancemania. Foto: Privat Annika Ström, ordförande, och Maria Moberg från Dancemania. Foto: Privat

På grund av pandemin fanns det vissa begräsningar på hur många som kunde se tävlingen på plats, men för de som ville gick tävlingen att följa via en skärm i klubblokalen eller via livesändning på nätet.

Nu gör sig föreningen redo att anordna tävlingarna Jailhouse Rock och Jailhouse Swing, två tävlingar som sker den 13 november i Kumla. 

– Det ska bli jättekul och vi hoppas på stor uppslutning, avslutar Annika Ström. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-13 15:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.