15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Även damer upp på kvalplats efter seger

Frida Nordh jublar ihop med Malin Persson efter att Kumla gjort ett av sju mål mot Munkfors. Foto: Fanny NordhFrida Nordh jublar ihop med Malin Persson efter att Kumla gjort ett av sju mål mot Munkfors. Foto: Fanny Nordh

INNEBANDY: Kumlas damer besegrade Munkfors på bortaplan med 7-4 och tog sig därmed, likt herrarna, upp på kvalplats till Allsvenskan. - En av våra bästa matcher under säsongen, ansåg tränare Tobias Björk

Kumla vann varje period (2-1, 2-1, 3-2) så segern var relativt säker. Frida Danielsson och Filippa Boström gjorde två mål vardera. Frida Nordh, Frida Sundh och Denise Karlsson satte ett mål.

-  Med två raka segrar satte vi oss på bussen till Munkfors med bra självförtroende. Vi visste på förhand att det skulle bli en mycket svår uppgift mot ett bra lag. Munkfors var inför matchen formstarkast i serien med sex segrar på de sju senaste.

Filippa Boström och Frida Danielsson glada efter ett mål. Foto: Fanny Nordh

- Extra kul att vi i en så viktig match går ut och spelar en av våra absolut bästa matcher under hela säsongen. Vi vinner varje period och alla spelare bidrar till att vi kan ta med oss tre poäng hem. Idag tycker jag att laget visar att de ska vara bland de tre bästa och få möjligheten att kvala till allsvenskan. Nästa helg siktar vi på att vinna DM-finalen innan vi tar oss an de fem sista seriematcherna, kommenterade tränare Tobias Björk.

Segern innebar att Kumla tog sig upp på tredje plats i Division 1 och de tre främsta får kvalspela till Allsvenskan. Fyran i tabellen, Skattkär har dock samma poäng som Kumla och en match mindre spelad.

Fem matcher återstår för Kumla som härnäst har jumbon Karlstad IBF på bortaplan den 9 februari. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-26 11:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.