28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Förbundet skickade Kumla till Allsvenskan

Jubel här på plan och jubel i sofforna blev det säkert för Kumlas damer när besked kom om uppflyttning. Foto: Fanny Nordh.Jubel här på plan och jubel i sofforna blev det säkert för Kumlas damer när besked kom om uppflyttning. Foto: Fanny Nordh.

INNEBANDY: Förbundet har tagit beslut om att flytta upp Kumlas damer till Allsvenskan trots att det inte blev något kvalspel om saken. Så till nästa säsong huserar laget i landets näst högsta liga.

Efter det avbrutna kvalspelet på grund av Coronaviruset har Svenska Innebandyförbundet beslutat att alla lag på kvalplats kvalificerar sig för Allsvenskan nästa år. En tredjeplats i div 1 räckte därmed för att gå upp.

Blandade känslor för Björk

De flesta andra sporter har beslutat att frysa resultaten när Coronaviruset bidrog till att fortsatt spel blev inställt. Vilket betyder att de som skulle kvalspela från en nedre division fick stanna kvar.

Men som tur är för Kumla valde innebandyförbundet en annan lösning, vilket nu gör att de går direkt upp utan att kvala.

- Det har varit mycket känslor den senaste tiden. Allt från glädjen till att avancera till kval till besvikelsen att inte få spela kval och så sent som idag nås av beskedet att vi får möjligheten att spela i Allsvenskan 20/21 utan att behöva kvala, säger tränare Tobias Björk.

Herrar fick inte chansen

- Det innebär dock nya utmaningar som kommer ställa högre krav på alla inblandade. Det kommer bli en spännande tid framöver med förberedelser på flera olika plan för att Kumla IBK ska vara redo för spel i Allsvenskan.

Tränare Tobias Björk med veteranen Malin Persson. Foto: Fanny Nordh

- Men var sak har sin tid, nu njuter vi av det positiva beskedet och inom en snar framtid kommer vi fira avancemanget, avslutar Tobias Björk som därmed tog upp laget ett pinnhål i seriesystemet sitt första år som tränare.

Kumla har erfarenhet från den högsta serien 2006 och kommer nu  alltså att spela i den näst högsta serien. Malin Persson var med redan 2006 och är fortfarande med i laget som nu har Allsvenskan att se fram emot. 

Herrlaget då? Hade de vunnit sin sista seriematch hemma mot Nilsby hade de också nått kval. Men säsongen stoppades innan den matchen och för herrar blev det "bara" ettan i serien som gick upp. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-20 22:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.