28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ölfestivalen närmar sig

Kumlas första ölfestival närmar sig med stormsteg. Pressfoto: MaltMagnusKumlas första ölfestival närmar sig med stormsteg. Pressfoto: MaltMagnus

Lördag 26 oktober går ölfestivalen Imagine This! av stapeln på Folkets Hus i Kumla. Runt 80 utställare är anmälda och hembryggarna tävlar om att göra intryck på publiken. Temat är ”fantasi” och tolkas i utställarnas montrar på olika vis.

Arrangörerna bakom evenemanget, MaltMagnus, berättar i ett pressmeddelande att det är många företag i Kumla som berörs av festivalen.

Kumla Hotel och Djupadalsbadets camping har gott om gäster, Lill-Annas ställer ut och skapar bakverk med öl, Dancemania hjälper till i garderoben och efterfesten står Goda Rum för. Bland många andra.

Besökare från andra län

Under festivalen ingår ett ölglas, fria smakprover från utställarna, uppträdanden och seminarier med några av de mest meriterade föreläsarna inom ölbryggning i världen.

Ett ölglas ingår i entrén. Pressfoto: MaltMagnus

 - Vi ser på biljettförsäljningen att det kommer besökare både från Norrland och Skåne samt allt däremellan. Detta är ett perfekt tillfälle att lyfta Kumla på ett positivt sätt, skriver Veronica Lindroos, kommunikatör på MaltMagnus. 

Ska återkomma

Tanken är att festivalen ska återkomma vartannat år, visa publiken vad svensk hantverksöl är och ge mervärde till både MaltMagnus varumärke samt Kumla.

- Vi uppmuntrar publiken att vara på plats i god tid, de kommer överraskas redan från start!

Läs mer HÄR

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-17 12:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.