25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Många knallar på vårmarknad

Så här såg det ut på Kumlamarken 2016. Arkivfoto: Sandra WallinSå här såg det ut på Kumlamarken 2016. Arkivfoto: Sandra Wallin

Imorgon fredag 10 maj, mellan kl. 9 och 18, är det så dags för den traditionsenliga vårmarknaden i Kumla. Som vanligt håller man till på och runt Kumla torg, kvarteret Köpmangatan, Hagendalsvägen, Götgatan och Vattugatan.

Som vanligt är det Lions Club Kumla som arrangerar och Johnny Ericsson, administratör för marknaden, är positiv inför de stundande festligheterna.

-Det är 115 knallar som bokat plats på marknaden och platserna gick åt som smör i solsken, berättar han för Sydnärkenytt.

Platserna slut snabbt

I år har Lions Club använt sig av ett nytt bokningssystem med chans för knallarna att börja anmäla sig i januari. Det visade sig vara en riktig fullträff.

- Platserna var fullbokade redan i mars! Det gick jättesnabbt, mycket snabbare än vad det brukar göra. Det är knallar som fortfarande hör av sig som vi varit tvungna att tacka nej till, säger Johnny.

Tror på lyckad marknad

Längs gatorna i Kumla centrum blir det 1 000 m marknadsstånd med allt man kan tänka sig; kläder, väskor, munkar, brända mandlar, annat ätbart och levande musik, bland mycket annat.

- Väderprognosen varnar för regn på förmiddagen men eftermiddagen ser ut att bli kanonfin, säger Johnny.

Han passar också på att tipsa om att nyfikna besökare kan surfa in på bokamarknad.se för att på förhand se vilka knallar som medverkar och vad de säljer.

- Jag tror det kommer bli en riktigt bra marknad! avslutar han. (SW)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-09 12:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.