10 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Cyklist misshandlade ungdomar

Ungdomarna var på väg till fritidsgården i Kumla. Det var den 10 april förra året. På Kyrkogatan upptäckte de att det stod en cykel mitt i gatan och att det hängde ett lås på pakethållaren. Två av ungdomarna, två pojkar, gick fram för att undersöka cykeln.

Då ropar en man från andra sidan gatan. Han är aggressiv och kommer fram till de två pojkarna som backat undan. Han ger den ene pojken en örfil. När den andra pojken ingriper säger mannen:

– Jag ska slå ihjäl dig horunge, du är så jävla ful.

Själv berättar mannen att han lämnat sin cykel tillfälligt på gatan sedan han träffat på en kvinnlig bekant. De delade på en öl. När han sedan såg ungdomarna trodde han att de skulle stjäla hans cykel. När han gick fram till ungdomarna menar mannen att han blev attackerad och agerade i självförsvar.

Tingsrätten går dock på ungdomarnas berättelse. Den stöds också av ett vittne, en bilist som såg att det var mannen som var aggressiv.

Den 50-årige mannen från Kumla döms för ringa misshandel och olaga hot. Han döms till 80 dagsböter à 50 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd för den kränkning han utsatt den misshandlade pojken för. Dessutom måste han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-03 10:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.