Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Cykelhandlare i Kumla säljer mycket extralås

Josef Fhager driver Kumla Cykel & Fritid på Köpmangatan. Foto: Anders BjörkJosef Fhager driver Kumla Cykel & Fritid på Köpmangatan. Foto: Anders Björk

En bransch som inte påverkats negativt av covid-19 är cykelbutiker. Något som märks hos Kumla Cykel & Fritid. - Intresset att ha en cykel har helt klart ökat, säger Josef Fhager på Kumla Cykel & Fritid.

​- Nu börjar säsongen sätta igång ordentligt. Både med försäljning och servicebiten. Från mars brukar vi se en ökning och från maj är det oftast en ordentlig ökning, då har vädret blivit finare och gatorna är sopade, säger Josef Fhager, hos Kumla Cykel & Fritid, vid ett besök torsdag eftermiddag.

Stort intresse, men brist på cyklar

Hur har det sett ut för er än så länge i år då?

- De här entusiasterna, sportcyklare och mountainbikeåkare, de börjar lite tidigare än andra att vara ute och titta runt och leta. Så det har gått bra för oss, vi har mycket kunder, men tyvärr lite brist på cyklar och delar just nu gällande sportcyklar, fastslår Josef.

Josef Fhager fixar med en av de drygt 60 cyklar man har i butiken just nu. Josef Fhager fixar med en av de drygt 60 cyklar man har i butiken just nu.

Den tillfälliga saknaden är något som gäller i stort sett hela branschen och inte bara butiken i Kumla. Inom kort så är dock förhoppningen att det är ordnat.

Kumla Cykel & Fritid öppnade för två år sedan.

Även om namnet är ett annat så är man ansluten till BikeNation vid Marieberg, de delar samma lager. Kedjan BikeNation, tillhör Team Sportia, är Sveriges största cykelkedja, med över 100 butiker runtom i landet.

De flesta köper med extralås

I veckan skrev vi en artikel om att det är väldigt mycket cykelstölder i Kumla. Det senaste året noterades över 200, vilket gör Kumla till den stad i länet med flest cykelstölder efter Örebro. Är detta något som Kumla Cykel & Fritid märker av?

- Vi hör ju att en del kunder som kommer in blivit av med cyklar. Men jag upplever det också som att allt fler som köper cykel här tar hand om den ordentligt och investerar i ett bra lås. Vi säljer nästan ett extralås till varje cykel vi säljer eftersom många vet att det stjäls mycket cyklar.

Kumla Cykel & Fritid är inte en butik som påverkats negativt av covid-19.

- Det vi har märkt av sedan pandemin startade är att intresset för att komma ut och cykla ökat och att alltfler vill ha en cykel. Framförallt mountainbike. Så efterfrågan har helt klart ökat för vår del, avslutar Josef Fhager.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-15 16:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.