28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Cykelkedja satsar på ny butik i Kumla

Här kommer Bikepartner att flytta in och öppningen för butiken är inte så långt bort. Foto: Anders BjörkHär kommer Bikepartner att flytta in och öppningen för butiken är inte så långt bort. Foto: Anders Björk

Cykelkedjan Bikepartner flyttar in i butik vid torget i Kumla. Man kommer att ha en cykelverkstad och även försäljning av cyklar och räknar med att kunna öppna butiken i början av mars.

- Ja det stämmer att vi ska öppna i Kumla, fastslår Josef Fhager som jobbar som butikschef i Marieberg.

"Borde finns cykelbutik i Kumla"

Butiken i Kumla blir bra mycket mindre än den som Bikepartner förfogar över i Marieberg, men för liten tycker Fhager inte att den blir och man räknar alltså med att kunna öppna i början av mars.

- Nej, det blir lagom till att börja med. Sen får vi väl se om det kanske behövs en större lokal efterhand.

Bikepartner kommer ha kvar sin butik i Marieberg, och utökar i Kumla.

Anledningen till att man öppnar i Kumla är enkel - "för att det inte finns någon cykelbutik där och det är en tillräckligt stor stad för att det borde finnas", som Fhager säger. Man har haft ögonen på Kumla tidigare.

- Vi har funderat på det ganska länge, nu kändes det som rätt tillfälle.

Man kommer att vara upp till två personer som jobbar i Kumla. Till en början alla fall kommer Josef Fhager, som bor i Kumla, vara där mycket själv. Framöver utesluter man inte att någon/några fler kan behöva anställas.

Kumla Cykel & Fritid drar sig tillbaka

I Åbytorp finns sedan tidigare cykelverkstaden Kumla Cykel & Fritid.

En liten, men populär cykelverkstad, på Sillagan som far och son Alfredsson drivit. I och med att Bikepartner nu öppnar i Kumla drar sig dock Kumla Cykel & Fritid tillbaka. Så här skriver man själva.

"Bikepartner har tagit över våran verksamhet och startar upp i ny regi i början av mars. Detta innebär att det blir ett litet glapp innan de öppnar. Vi (Johan och Urban) är mycket glada att Bikepartner vill ta över våran verksamhet och driva den vidare"

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-01-22 11:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.