Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlingen Jonathan tog nytt SM-guld på cykel

Jonathan Ahlsson sträcker armarna i skyn vid målgång i SM. Foto: PrivatJonathan Ahlsson sträcker armarna i skyn vid målgång i SM. Foto: Privat

CYKEL: Ifjol vann Jonathan Ahlsson guld som junior på SM. Till i år har han tagit klivet upp som senior och det har börjat väldigt bra även där. I helgen tog han guld på SM i kortdistans i Falkenberg.

​Det är Jonathans första år som senior. Han är 18 år, fyller 19 i augusti. Ifjol tog han hem guldet när tempoloppet avgjordes för juniorer. Nu visade han direkt att han klarar av att vinna även bland seniorer.

Ryckte till seger i slutet

Tävlingen var SM i kortdistans och det innebar lite mer konkret att de medverkande körde drygt fyra mil på Falkenbergs Motorbana. Jonathan, som tävlar för Motala AIF, gick tidigt loss med en annan cyklist och de lyckades hålla undan hela vägen.

Jonathan satte sedan in sitt segerryck i sista kurvan och på upploppet hade han skaffat sig en lucka på några sekunder. Han kunde kosta på sig att släppa styret och höja armarna när han korsade mållinjen.

Även storebror Jacob Ahlsson var med långt framme i loppet. Han slogs om en bronsmedalj, när han olyckligt gick omkull i sista kurvan efter att ha fått punka, och istället för en hög placering blev det skrapsår.

Storebror Jacob tog ifjol hem guldet när SM i tempoloppet avgjordes. Förutom kortdistans så körs SM i tempo (alla kör en och en) och linjelopp (alla startar samtidigt). SM i linjelopp kördes 8 juni, då kom Jonathan Ahlsson åtta.

SM i tempo återstår att köra.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-05 13:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.