Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
17 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Christina gör comeback i etern hos 94,3

Christina Nilsson är sugen på att göra radio igen hos 94,3. Foto: Anders BjörkChristina Nilsson är sugen på att göra radio igen hos 94,3. Foto: Anders Björk

Under flera år gjorde Christina Nilsson programmet "Kulturen" i Radio 94,3. Gäster som Lill-Babs lockades till Kumla för att medverka. 2009 drog hon sig tillbaka, men nu gör hon comeback med sitt program.

​Christina Nilsson bor i ett hus mitt emot vår redaktion i Kumla. När undertecknad är på besök håller hon på och städar eftersom musikgruppen Donaldz ska komma till helgen. De blir hennes första gäster i radion efter comebacken.

“Lill-Babs” tog sig till Kumla”

Christina Nilsson drev sitt program “Kulturen” mellan 2003-2009 i Radio 94,3. Hon uppskattar att hon gjorde 15-20 program varje år innan hon drog sig tillbaka. Men nu, tolv år senare, har hon fått blodad tand för comeback.

Det största kapet som gäst var när Christina fick hit “Lill-Babs”.

- Hon var i Örebro då och vi skulle göra intervjun på telefon. Men en dryg timme innan fick jag meddelat att det inte skulle funka på grund av tekniken och jag fick uppdraget att då ringa Lill-Babs och säga att det inte skulle funka, säger Christina.

“Lill-Babs”, denna ikon och hjärtliga kvinna, löste det dock.

- Åh vad besviken jag blev. Men Lill-Babs ordnade det så att hon smet iväg från Örebro och kom hit till Kumla så vi kunde göra intervjun ändå. Det var sån hon var, inte bara en fantastisk artist, utan också en helt underbar människa.

Åker från Småland för vara med

Övriga välkända gäster som hon hade med i sitt program var bland annat Ronny Eriksson, Roland Cedermark och dansbandet Torgny Melins. Efter lång frånvaro är Christina nu sugen på nya program och nya intressanta gäster.

- Jag spelar in mitt första program på lördag, fastslår hon.

Första gäster är musikgruppen Donaldz. Faktum är att de åker ända från Gislaved, hela gänget på fem personer, för att bli intervjuade i Kumla och vara med i Christinas program “Kulturen”, som kommer vara namnet ännu.

- Donaldz Orkester är namnet, de har hållit på med musik under väldigt lång tid. Jag skrev till dem och de nappade på att komma hit och vara med.

Lyssnar själv på 94.3 på kvällar

Det är nästan 30 mil till Gislaved, vad tjänar de på att vara med i lokalradion här?

- Jag vet inte om de tänker så ens vad de tjänar på det utan de tycker nog bara att det är roligt att komma hit. Och sen fick vi väldigt bra kontakt när jag skrev med dem. Det verkar vara ett härligt gäng.

Lyssnar du själv på Radio 94,3?

- Ja, ofta på kvällarna när jag sitter och syr Jag tycker kanalen är hyfsad, men allt går väl att göra bättre, avslutar Christina Nilsson.

Hennes program “Kulturen” planeras att börja sändas i september. Det blir då ett program i veckan. Vilka gäster som dyker upp med tiden återstår att se.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-07 15:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.