Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Café i centrala Kumla har stängt tillsvidare

Sedan några veckor tillbaka är Café och Le stängt. Foto: Anders BjörkSedan några veckor tillbaka är Café och Le stängt. Foto: Anders Björk

Café och Le som ligger mellan biblioteket och ICA Profilen har slagit igen. Det har delvis hållits igång med bidrag från Kumla kommun. Ett bidrag som nu dragits in och då har caféet stängt.

​Det lilla caféet på Skolvägen har funnits i ett antal år. Det är Folkets Hus som haft ansvaret för verksamheten, med stöd av Kumla kommun. Men nu har kommunens stöd upphört och då har caféet stängt.

Hoppas kunna öppna framöver

- Delvis var det sett som ett skolcafé till JN-gymnasiet, men man fick inte riktigt verksamheten att gå runt trots bidraget från kommunen, och nu när gymnasiet lagt ner så togs beslut att inte ge mer bidrag till caféet och då valde Folkets Hus att stänga det, säger Christina Carlson, som är bibliotekarie.

Förhoppningen är dock att caféet kan öppna igen framöver.

- Det finns lite olika alternativ, men inget är klart än. Det känns väldigt tråkigt och tomt att caféet inte är öppet längre så vi hoppas på en lösning, avslutar Christina Carlson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-07-30 15:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.