Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Centern med motion om bättre kläder till förskoleanställda

Centerpartiet i Kumla tycker att kommunens förskolepersonal är tilldelade för tunn klädsel och har skrivit en motion om att det bör åtgärdas.

Centerpartiets motion är inskickad genom Magnus Claesson.

“Kumla Kommun uppmanar alla förskolor (personal-barn) att vara utomhus i den mån det går. Detta görs dels med anledning av Covid-19, dels för att kunna erbjuda barnen olika alternativ till lek och kreativitet vilket är positivt. Det krävs dock att personalen har rätt förutsättningar för att vara utomhus. I dag får förskolepersonalen ett par skalbyxor, en skaljacka samt en fleecetröja.

Detta är inte tillräckligt om vi vill att både barn och personal ska vara utomhus i den mån det går. Centerpartiet Kumla ser stora fördelar med att barn och personal är utomhus i stor utsträckning, framförallt i tider som dessa. Dels minskar det närkontakten som lätt kan uppstå i mindre utrymmen inomhus, dels kan det vara lättare att ha många barn på större ytor samtidigt.

Centerpartiet Kumla vill då därför att Kommunfullmäktige ger förvaltningen för livslångt lärande i uppdrag att utreda möjligheten att införskaffa kläder för utomhusbruk (alla väder) till personalen inom förskolan i Kumla kommun, för att fortsätta vara en attraktiv kommun att ha som arbetsgivare.” (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-12 14:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.