28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nu har Byggmax öppnat i Kumla

Klockan 10 öppnade Byggmax grinden i företagsområdet Norra Mos. Nyfikenheten var stor. Foto: Anders BjörkKlockan 10 öppnade Byggmax grinden i företagsområdet Norra Mos. Nyfikenheten var stor. Foto: Anders Björk

Under fredagen invigde Byggmax i Kumla. Det blev en välbesökt invigning med ett par hundra meters köande bilar med släp. Kedjan Byggmax finns nu på 109 ställen runtom i Sverige.

Efter att folket släppts in på området var det dags för invigning innan man öppnade butiken och brädgården på baksidan. En arbetare från Byggmax höll ett väldigt kort anförande innan Katarina Hansson fick ordet. 

Ett företagsområde som växt snabbt

- Det är alltid roligt att komma till en plats som är fylld av folk med stor förväntan på vad som ska ske, och för 15-20 år sedan passerade vi kumlingar bara det här området utan att det fanns något här, sade Katarina.

På platsen där Byggmax nu finns ska det tidigare funnits en stor lada, som dock brann ner. Enligt Katarina var det när företagsområdet Norra Mos tillkom som Kumla började växa ordentligt, först till platsen att bygga var Carlbarks 2003.

- Man ska inte bara bo i Kumla, man ska även kunna ha sin arbetsplats här och handla här. Näringslivsfrågor har varit och är något som ligger högt på vår dagordning, oavsett politisk färg, fortsatte Katarina.

Byggnationen har gjorts av PNP, som har huvudsäte i Skara. Markjobbet har Adriansson`s i Hallsberg stått för och Cost och Campbell Fastigheter AB är de som kommer att äga byggnaden.

XL Björka får konkurrens

- Vi är övertygade om att Byggmaxs etablering i Norra Mos kommer att bidra till att ännu fler företag väljer att etablera sig här och vi är stolta att ni valt att komma hit, sade Katarina Hansson och önskade avslutningsvis "lycka till".

På orten sedan tidigare finns XL Björka Bygg.

De har varit i Kumla länge och firade 50 år tidigare i år. Sedan 2009 ingår man i rikstäckande handelskedjan XL-Bygg. I Åbytorp finns Åbytorps Såg & Hyvleri.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-20 12:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.