Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Fullsatt med hyresgäster till nybygget Gladan 16

Nästan alla 49 lägenheter till detta nybygge är uthyrda. Inflytt sker från 1 maj. Foto: Anders BjörkNästan alla 49 lägenheter till detta nybygge är uthyrda. Inflytt sker från 1 maj. Foto: Anders Björk

Utvändigt är nu bygget vid Gladan 16 nästintill klart. Det är invändigt som jobb återstår innan första inflytten som sker första maj. Bara någon enstaka av de 49 nya lägenheterna finns kvar att hyra.

​Nu var det ett tag sedan jag var på besök vid bygget i korsningen Drottninggatan/Fabriksgatan/Parkgatan.

Vid senaste besöket höll man på och la taket, nu börjar dock huset bli klart. Utvändigt är det färdigt, men invändigt återstår ännu en hel del jobb.

Nästan helt uthyrt

– Nu håller vi på och socklar och lägger parkett och gnistrar och färdigställer lägenheterna invändigt. Fasaden utvändigt är klar och alla balkonger är monterade, så det är bara invändigt kvar, säger Magnus Landin, platschef från Peab.

​Det börjar närma sig inflyttning. Från 1 maj ska hyresgäster kunna flytta in i två av trappuppgångarna och 1 juni i den tredje och sista uppgången. Sammanlagt är det 49 lägenheter och nästintill alla har fått en hyresgäst redan.

– Ja, så är det. Uthyrningen har gått väldigt bra, fastslår Magnus.

Gjuter betong med fjärrvärme

Bygget drog igång i mitten av december 2019.

– Det har flutit på och fungerat som vi har tänkt utan att några större problem eller förseningar dykt upp, konstaterar Magnus.

Magnus Landin framför Gladan 16 som snart står redo för inflyttning. Magnus Landin framför Gladan 16 som snart står redo för inflyttning.

​Huset bredvid (Gladan 4) kommer att ha 60 lägenheter och där är inflytt planerad till sommaren 2022. Det är där som det mesta knegandet sker vid undertecknads besök.

– Det blir fyra trappuppgångar där. Vid betonggjutning använder man vanligtvis olja, men vi har använt fjärrvärme som är ett mer miljövänligt alternativ.

“Har gått över förväntan”

Vi förflyttar oss inomhus för att besöka några av lägenheterna i Gladan 4. Det återstår rätt mycket jobb, så det är inte så mycket att ta kort på i nuläget.

– Närmaste veckorna handlar nu om färdigställande av lägenheterna. Sen ska vi börja städa och det ska driftsättas och sen är det besiktning.

Magnus Landin vid Gladan 16 blickar bort mot Gladan 4 Magnus Landin vid Gladan 16 blickar bort mot Gladan 4

​Magnus känner sig nöjd över hur bygget blivit. “Över förväntan” säger han. Sista frågan blir då om han själv skulle vilja bo här?

– Om man nu vill bo i lägenhet skulle det absolut funka, avslutar Magnus Landin.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-18 14:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.