Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Nu har första hyresgästerna börjat att flytta in

Michael Andersson var en de nya hyresgäster som flyttade in under onsdagen. Foto: Anders BjörkMichael Andersson var en de nya hyresgäster som flyttade in under onsdagen. Foto: Anders Björk

I december 2019 började bygget av huset längs Västra Drottninggatan med 49 nya lägenheter. Alla lägenheter är uthyrda och i veckan har de första hyresgästerna börjat att flytta in.

​– Nu är vi klara och har besiktigat två av trappuppgångarna, hyresgäster där har börjat att flytta in i veckan. Det flyttar in tre per dag i ett trapphus, det finns ett schema för när de ska flytta in, säger Magnus Landin, platschef PEAB.

​Det finns en trappuppgång till med lägenheter i det nybyggda huset. Det är i stort sett klart även där, även om besiktning inte skett än, men den blir av i mitten av maj och sen kan hyresgäster börja flytta i.

Alla lägenheter är uthyrda

Alla lägenheter är uthyrda.

– Japp, alla är uthyrda. Det är ju Sjöborgs Fastigheter som äger det här huset och två av hyresgästerna kommer från deras tidigare lägenheter, de andra utifrån. Sen om övriga kommer från Kumla eller andra kommuner är svårt för mig att säga.

Magnus Landin kan nu börja koncentrera sig på att få färdigt ett nytt hus. Magnus Landin kan nu börja koncentrera sig på att få färdigt ett nytt hus.

Har du nån uppfattning om vad det är för ålder på de som flyttar in?

– Det är ganska blandat, men det verkar ändå vara mestadels folk i medelåldern och uppåt, jag kan inte säga att jag har sett så mycket ungdomar.

Även parkering är nu klar på området. Till det finns även motorvärmare och laddstationer. Till hösten blir också en carport klar. Ett soprum, en elcentral och ett cykelrum är även det på ingående. Huset bredvid, som ståtar på Fabriksgatan, är det där aktiviteten pågår i nuläget. På höjden har man redan nått toppen.

– Vi har börjat med tak och ytterväggar där och snart börjar vi också att sätta fönster. Sen börjar jobbet med fasad och putsning om fyra veckor ungefär. Tidsplanen håller här med, även om det varit lite tufft med personal på slutet, vi har lite brist på arbetskraft, men de som är här är duktiga och får till det ändå.

Detta hus ska stå inflyttningsklart från juni 2022.

Resglade Michael ny i Kumla

Jag tar mig från parkeringen till det nybyggda huset längs Västra Drottninggatan. Några håller på att flytta in. På väggen i trappuppgången hänger ett schema som visar vilken dag och klockslag som varje hyresgäst ska göra sin inflyttning. Denna onsdag kring klockan 14 finns Michael Andersson på plats.

Michael Andersson flyttar in, till hjälp hade han två personer. Michael Andersson flyttar in, till hjälp hade han två personer.

– Jag flyttar hit från en gård som heter Stora Luggavi, som ligger längs vägen mellan Kumla och Fjugesta. Anledningen att jag flyttar till Kumla är mestadels för att komma närmare jobbet, jag jobbar här på anstalten, berättar 31-årige Michael.

Har du alltid bott i Lekebergs kommun innan?

– Det har jag gjort, när jag inte varit ute och rest har jag bott där ute på vischan.

Michael har besökt 61 länder i världen och alla stater i USA. De är 50 till antalet och landet är väldigt stort till ytan, så det lär ha tagit sin tid.

– Av alla stater i USA skulle jag säga att Colorado är min favorit. När man har spenderat mycket tid i södern i Texas och Arizona, där det är mycket öken och kaktusar, var det väldigt trevligt att komma upp till Colorado där det är mer grönt och väldigt vacker natur med bergen.

Breddar gång/cykelväg utanför

Hur känns det att flytta till Kumla nu då för första gången?

– Spännande, jag tycker om Kumla, så jag tror det blir bra.

Mot Västra Drottningatan är en bredare gång/cykelväg på väg att byggs Mot Västra Drottningatan är en bredare gång/cykelväg på väg att byggs

​Lägenheten han flyttar in i är en trea på 83 kvadrat.

– Den ser jättefin ut, nu återstår bara att fylla den med mina möbler, säger Michael, innan han går tillbaka för att fortsätta flytten.

På hemsida www.sjoborgsfastigheter.se står att läsa om vad för hyror som gäller vid Gladan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-29 11:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.