Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Bruten hand för Indian-Lindgren

SPEEDWAY: Indianernas Ludvig Lindgren bröt under onsdagen handen vid en träning i Sannahed. Han förväntas att bli borta minst en månad.

Indianerna Speedway skriver om saken på sin hemsida: "Det var i det sista träningsheatet, på sista varvet som olyckan var framme. Ludde låg i ledning och skulle precis gå in i sista svängen när bak-kedjan plötsligt gick av.

Ludvig Lindgren inför en match 2019. Foto: Alexander Viktorsson

- Kedjan var helt ny, sådant här kan man aldrig förutspå. Ibland får man ett måndagsexemplar, säger Ludde och fortsätter: Jag hade några bakom mig när kedjan gick av, så jag styrde ut mot planket och fick kasta mig av cykeln. När jag landade kände jag direkt att något inte stod rätt till i handen.

Ludde har precis kommit ut från röntgen på USÖ där man konstaterat att ett ben i handen är brutet, men att han slipper operation.

- Det är ring- och lillfingret på vänster hand som fått stryk uppe i handen. Första prognosen säger 4-6 veckors läketid, men hade det varit elitseriematch nästa vecka hade jag kört. Nu har vi ju ett annat läge, och man kan säga att jag hade tur i oturen att vi inte kommer komma igång med tävlingar som planerat, konstaterar Ludvig Lindgren avslutningsvis till Indianernas hemsida.

Med största sannolikhet lär Lindgren hinna kurera sig till Elitseriepremiären som ju blivit framflyttad till 2 juni beroende på Coronaviruset. Och frågan är om serien ens kommer igång till dess, det återstår att se. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-04-02 11:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.