28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kören på topp
i premiär i brott

Mycket folk hade sökt sig till den unika konserten.Mycket folk hade sökt sig till den unika konserten.

Konserten i vårt eget Dalhalla , "Yxhalla" eller Gustav Mattsons brott som det heter, blev mycket lyckad på lördagen både vädermässigt och publikmässigt. Den stora kören som dirigerades av Ida Blomqvist var på topp.

Detta timslånga folkmusikdrama som egentligen var hopsatt av två verk (komponerat av samma grupp) bygger på en episod ur Gutasagan: Det var bistra tider på ön under en lång period, örådet bestämde sig för att med lottens hjälp skicka iväg familjer från ön. Om det finns någon sanning i sägnen vet man inte men spår finns på ön Runö i Rigabukten. 

Det är med andra ord sånger med mycket smärta men i slutet får publiken lite hopp: "Livets morgon ljusnar för vår skull" (Livets morgon).

En utmaning

Det är alltid en utmaning att arrangera ett så här stort arrangemang på en ny plats med allt vad det innebär i form av ljud, sittplatser, scenbygge, funktionärer, förtäring till alla inblandade parkeringplatser , m m. I det här fallet var ju platsen även i ett naturreservat men efter kontakt med kommunens biolog så fick vi klartecken för att jobba vidare med konsertplatsen.

Summan av kardemumman var att vi som arrangörer var mycket nöjda och hoppas att vi kan lägga fler arrangemang på platsen någon gång i framtiden.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-17 13:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.