Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Full fart vid Lantmännen igen efter branden

Full fart vid Lantmännen i Kumla i dag igen.Full fart vid Lantmännen i Kumla i dag igen.

Igår kväll brann det på Lantmännens spannmålsmottagning i Kumla. Det blev bland annat en glödbrand i ett dammfilter monterat vid sidan av tömningsgroparna. I dag är dock verksamheten igång igen, med både in- och utleveranser.

​Enligt vittnen på plats brann det och glödde i dammfilter och trummor som transporterar spannmål från groparna där traktorer och lastbilar tippar spannmålen. Det ska ha gjort att man tvingas fylla flera av groparna med vatten. I dag är dock groparna tömda på vatten och allt upptorkat enligt personal på plats. Det var nog inte så få jordbrukare som höll andan igår kväll. De senaste dagarnas fina väder har nämligen gjort att många jordbrukare tröskat. Att kunna leverera färdigtröskad spannmål i skörden är avgörande. Speciellt för många mindre odlare, som inte har lagringsmöjligheter hemma på gården.

Artikeln uppdaterd (HÖs)

Branden i filter igår kväll. Branden i filter igår kväll.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-22 21:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.